Descoperirile poliţiştilor în urma „raidului” la o plantaţie de canabis din Banat....

Descoperirile poliţiştilor în urma „raidului” la o plantaţie de canabis din Banat. Decizia luată după audieri

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii şi procurorii au descoperit sute de kilograme de canabis din trei culturi diferite în urma percheziţiilor de ieri la „ferma” de droguri din Băuţar, judeţul Caraş-Severin. Procurorul DIICOT a dispus reţinerea unui bărbat pentru 24 de ore şi s-a propus arestarea preventivă a bănuitului pentru 30 de zile.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara au descoperit și ridicat 120 de plante de canabis, în diferite stadii de dezvoltare, având înălțimi de aproximativ patru metri, la tulpină, totalizând 1.640 de kilograme de masă verde.

„De asemenea, în încăperile locuinței, au fost descoperite și ridicate aproximativ 90 de cutii și pungi din material plastic transparent, în care erau ambalate 121,3 kilograme masă verde uscată (muguri de canabis).


S-a reținut faptul că, în aprilie 2023, un bărbat ar fi inițiat și întreținut, în proximitatea râului ce străbate comuna Băuțar, o cultură de canabis indoor, destinată comercializării”, arată IPJ Timiş.

În urma audierilor, procurorul DIICOT-Serviciul Teritorial Timișoara a dispus reținerea, pentru 24 de ore, bărbatului, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc. În cursul acestei zile a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, cu propunerea de arestare preventivă a bănuitului pentru 30 de zile.

„Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept. Activitățile au fost realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic – Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, precum și jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin”, mai arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.