Evenimentele lunii decembrie în cadrul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii

Evenimentele lunii decembrie în cadrul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-506418283">

În luna decembrie, anul în care Timișoara a fost capitală europeană a culturii se va încheia cu momentul „Timișoara 2023 la nesfârșit”, cu spectacole care se vor desfășura pe durata a trei zile și o gală de închidere care se dorește a fi și o retrospectivă a anului care se încheie.

Luna începe cu festivalul de film Dracula TiMes, care se desfășoară până în 3 decembrie, cu filme de diverse genuri, selectate din programele unor festivaluri internaționale de profil. Două dintre cele mai apreciate proiecții din cadrul festivalului vor fi documentarul „Bela Lugosi: Vampirul căzut” (România, 2007) ce va putea fi văzut sâmbătă, 2 decembrie, începând cu ora 20:00 la FABER și avanpremiera filmului „Sărmane creaturi / Poor Things” (Marea Britanie / SUA, 2023) , duminică, 3 decembrie la Cinema Timiș, de la ora 19:30.

Până anul viitor, orașul găzduiește trei expoziții ce contribuie la atmosfera festivă a sfârșitului de an. Prima este „Răsucirea” deschisă până pe 11 februarie 2024 la Kunsthalle Bega, urmată de „Disco MV” ce poate fi văzută până pe data de 10 februarie 2024 la MV Sci-Art Center și de expoziția tactilă „Feel the City” de la Bastionul 2, a cărei perioadă de vizitare se încheie pe 15 ianuarie 2024 și vor avea loc mai multe spectacole care au marcat acest an.

În 8 decembrie se va deschide în incinta Bibliotecii Centrale a Universității Politehnica Timișoara expoziția „Istorii din ‘89 în benzi desenate”, cu lucrările a 32 de autori dedidate evenimentelor din decembrie 1989, și expoziția „Moulding Nature – Provocări conceptuale asupra mediului în Timișoara”, la Bastion 3, organizată de studenții Universității Politehnica din Timișoara, alături de Centrul de artă contemporană Färgfabriken din Stockholm și studenții Facultății de Arhitectură și Urbanism UPT, iar pe 14 decembrie, la Muzeul Apei, va avea loc premiera filmului documentar „The Tale of Four Cities”, care prezintă patru orașe europene care au o moștenire arhitecturală comună.

Festival of Lights este spectacolul din 31 decembrie care va încheia anul, la Bastionul Maria Theresia, și totodată povestea acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.