Expoziție dedicată victimelor comunismului, la centrul OncoGen din Timișoara

Expoziție dedicată victimelor comunismului, la centrul OncoGen din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

O nouă premieră a capitalei culturale europene Timișoara a avut loc la centrul OncoGen din cadrul spitalului județean condus de dr. Dorel Săndesc, unde a fost vernisată expoziția de artă „Poporul pierdut de la Periprava”, a artistului dizident Bata Marianov, dedicată victimelor comunismului, urmată de prezentarea unui film documentar realizat de istoricul Marius Oprea, care, de-a lungul unor îndelungi cercetări, a descoperit osemintele a nu mai puțin de 187 de  victime ale securității, care și-au sfârșit zilele în chinuri groaznice.

Consilier al regretatului senator țărănist Constantin Ticu Dumitrescu, al președintelui Emil Constantinescu și al premierului Călin Popescu-Tăriceanu, Marius Oprea a înființat, în urmă cu aproape două decenii, Institutul de Investigarea Crimelor Comunismului, dar a fost înlăturat de la conducerea acestuia, ultima oară în urmă cu trei ani, din cauza „deranjului” pricinuit unor foști securiști care s-au privatizat și au reinstituit controlul asupra statului român.


El își continuă acum cercetările prin intermediul fundației „Doina Cornea”, unde a înființat Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului. Marius Oprea este, de asemenea, un apropiat al dr. Virgil Păunescu, directorul centrului OncoGen, și i-a susținut mai multe proiecte de cercetare, inclusiv cel de producere a unui vaccin românesc anti-Covid, care nu au beneficiat însă de finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.