Fast-food închis temporar de Protecția Consumatorilor Timiș. Ce nereguli au fost constatate

Fast-food închis temporar de Protecția Consumatorilor Timiș. Ce nereguli au fost constatate

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș a propus închiderea temporară a unui punct de lucru al companiei Lariasastyl SRL, mai exact punctul de lucru din Lugoj al fast food-ului Iskender Kebab.

Printre abaterile constatate de inspectorii CJPC se numără: „mobilier și ustensile deteriorate, neprofesionale, aparat shawarma cu elemente rupte, desprinse. Materii prime păstrate în ambalaje din plastic fără elemente de identificare/caracterizare necesare determinării conformității acestora, nerespectare condiții de păstrare-depozitare recomandate de producător, întreg spațiu neigienizat existând insecte vii (muște) așezate pe suprafete si produse. Spațiu de depozitare a materiilor prime impropriu, în același spațiu existand în funcțiune mașină de spălat rufe și cârpe întinse pe sârmă la uscat. Băuturi răcoritoare și legume depozitate direct pe paviment. Cântar de buzunar utilizat în activitatea prestată. Spații de refrigerare și congelator neigienizate corespunzător, deteriorate, cu depuneri de murdarie în interior și pe elementele de îmbinare-chedere. Nu există informare asupra alergenilor, aditivilor și valorilor nutriționale”.

În urma controlului au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, respectiv un avertisment și trei amenzi în cuantum de 18.000 de lei. În plus, au fost dispuse următoarele măsuri complementare: „oprire definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman a produselor neconforme în cantitate de peste 23 kg; oprire temporară a prestarii serviciilor până la remedierea neregulilor; a fost propusă închiderea temporară a unității pe o perioadă de cel mult 6 luni”.

„De menționat că la acest operator economic am mai dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciilor până la remediere și la începutul lunii mai, anul curent”, a precizat Mihai Alin Gubandru, comisar șef Protecția Consumatorilor Regiunea Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.