Fratele liderului PSD Timiș către vicepreședintele liberal al CJT: „Voi ar trebui...

Fratele liderului PSD Timiș către vicepreședintele liberal al CJT: „Voi ar trebui bătuți pe stradă, mă”. Ce îi cere Gerald Simonis lui Proteasa după apariția înregistrării

1
DISTRIBUIȚI
Alexandru Proteasa (stânga) și Gerald Simonis

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa, a făcut publică o înregistrare cu o discuție cu fratele liderului PSD Timiș, mai exact „un fragment din cele 16 minute de delir interlop ale lui Gerald Simonis, cel care m-a șantajat și m-a amenințat cu bătaia, și pe mine și pe președintele CJ Timiș”, conform descrierii făcute de liberal.

Gerald Simonis, care a candidat ca independent la primăria comunei Moșnița Nouă în 2020, cere urgentarea emiterii unui aviz, în timp ce Proteasa îi explică faptul că totul se face în termenele legale, astfel că pesedistul n-are de ce să se plângă. Fratele șefului PSD Timiș amenință, însă, că liderii CJT vor fi dați în judecată și consideră că „merită bătuți pe stradă”.

„Dacă-ți spun că fac plângere penală e amenințare? (…) Vei fi trimis în judecată pentru abuz în serviciu, și tu și Nica. (…) Voi ar trebui să bătuți pe stradă, mă”, spune Geral Simonis în convorbirea telefonică.

Alexandru Proteasa a prezentat înregistrarea în plenul de astăzi al consilului județean, unde a fost așteptat de membri ai TSD car ei-au cerut demisia.

„Am refuzat să pun presiune pe funcționarii publici ca să elibereze un aviz ilegal familiei Simonis, iar urmările au apărut în câteva săptămâni: prima dată un scandal fabricat cu informații trunchiate și manipulate despre Centrul de legume și fructe de la Tomnatic, iar apoi tentative de demitere a mea, din fericire lipsite de sprijin.


Am vrut să tranșez situația în plenul de astăzi, dar consilierii județeni PSD s-au eschivat pentru că nu au putut să îndeplinească comanda lui Alfred Simonis: n-au reușit nici să adune semnături, nici să pornească vreo acțiune de revocare a mea. Pentru că mi-au fost atacate reputația și demnitatea, am explicat, și verbal, și în scris, și cu acte, că nu există nicio problemă și nici o legătură între activitatea mea și construirea Centrului de Legume și Fructe. Însă consilierii județeni PSD continuă să lanseze aberații în spațiul public, «convinși» de Simonis să procedeze astfel. Aproape că îi înțeleg deoarece nu e ușor să faci față unora care se autointitulează «Escobar de Moșnița» și amenință să bată pe stradă pe cei care nu răspund la comenzi. Apucăturile mafiote ale lui Gerald «Bilă» Simonis nu se opresc însă la imobiliare, el fiind implicat în politică, atât în calitate de candidat cât și sponsor al lui Alfred «Freddy» Simonis, fratele și asociatul său în afaceri”, mai spune mesajul transmis de Proteasa.

Contactat de PRESSALERT.ro, Gerald Simonis a recunoscut discuția, dar s-a declarat nemulțumit de faptul că ”Alexandru Proteasa a dat doar o mică parte din înregistrare, nu integral. Să o dea toată, inclusiv partea în care i-am spus că e homosexual. Aveam obținut un aviz de la Consiliul Județean Timiș, semnat de Alin Nica și Cristian Moș, pentru un PUD la Bucovăț, unde vreau să construiesc un centru comercial. Proteasa a fost înaintea mea la negocieri cu firma care a avut terenul, dar l-am luat eu pentru că el a oferit cu 20.000 de euro mai puțin. La faza de autorizare, cei de la Mediu au solicitat reavizare de la CJT. Am depus actele din nou, dar au început să tergiverseze. Alexandru Proteasa știa că eu sunt cel care i-am făcut plângere la ANI și avea și interes să nu aibă concurență la centrul comercial pe care și-l ridică la Moșnița Veche. Am depus toate actele, dar cei de la consiliu județean mi-au spus că se blochează emiterea avizului. Au primit toate răspunsurile și era în regulă. Au cerut acte în plus, deși noi am solicitat fix același lucru ca și la primul aviz. Știam că mă înregistrează că îmi vorbea cu domnul Simonis, când el, altfel, îmi spunea Bilă. Recunosc că m-am enervat. I-am și spus că înregistrează. I-am spus că într-o lume normală ar merita să fie bătuți pentru că blochează investiții și că o să îi fac plângere penală. Dovada că am avut dreptate este faptul că ulterior consiliul județean a eliberat avizul respectiv”

1 COMENTARIU

  1. Derbedei din astia sunt si la Sandra. Tot ce s-ar fi putut valorifica (cladiri, terenuri, etc.) pentru bugetul local si pentru cetateni, au fost acaparate fara nici un fel de transparenta de acolitii primarului demis, dar care conduce primaria. Ca vice… a numit 3 analf…., care semneaza acte necitite si nestudiate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.