Ghiroda va avea un centru de zi pentru persoane vârstnice. Ce valoare...

Ghiroda va avea un centru de zi pentru persoane vârstnice. Ce valoare are proiectul

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Ghirodei, Ionuț Stănușoiu, a anunțat că a fost semnat contractul de finanțare pentru înființarea centrului de zi pentru persoane vârstnice din localitatea timișeană.

„Am primit ieri, de la București, contractul semnat de ambele părți pentru proiectul «Centru de zi de asistență și recuperare și servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice din comuna Ghiroda, județul Timiș» depus pe componenta C13 – Reforme sociale din PNRR, Investiția 1.4., finanțat prin Fonduri Europene.


Suma solicitată pentru acest centru este de 5.615.547,00 RON fără TVA, la care se adaugă TVA eligibil în valoare de 1.058.080,17 RON din valoarea totală a proiectului de 6.994.927,00 RON, astfel că aproape întreaga sumă necesară pentru realizarea proiectului va fi alocată din fonduri nerambursabile. Ne dorim ca înființarea acestui centru de zi să îmbunătățească viața persoanelor în vârstă și să prevină internarea lor. Persoanele singure, în special, sunt și cele mai vulnerabile, iar prin furnizarea serviciilor potrivite, această unitate poate să le ofere un mediu propice pentru a-și îmbunătăți starea de bine. În plus, centrul va oferi servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoanele în vârstă care suferă de afecțiuni ce le afectează mobilitatea”, a transmis primarul Stănușoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.