O nouă ediție a Salonului Anual al Artelor Vizuale, cel mai longeviv...

O nouă ediție a Salonului Anual al Artelor Vizuale, cel mai longeviv eveniment plastic timișorean

0
DISTRIBUIȚI

Salonul Anual al Artelor Vizuale Timișoara, organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România filiala Timișoara și totodată cel mai longeviv eveniment plastic timișorean, a ajuns în acest an la cea de-a XCIII-a ediție și va fi găzduit de galeria de artă Helios și galeria Park între 29 noiembrie și 14 decembrie. Vernisajul are loc în 29 noiembrie, de la ora 17:00 la galeria de artă Helios și de la ora 18:00 la galeria Park, unde se vor înmâna și premiile. Orarul de vizitare al galeriei Helios este de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:00, iar cel al galeriei Park, de luni până vineri între orele 9:00 și 16:00.

În cadrul salonului expun artiștii membri ai U.A.P.


filiala Timișoara, dar au drept de participare și absolvenţii unei facultăţi sau universități  de artă, indiferent dacă au sau nu calitatea de membru al Uniunii Artiștilor Plastici România, precum și alți artiști membri U.A.P. din România din filialele din țară. „Astfel, evenimentul nostru devine nu doar o… oglindă a creației timișorene din ultimul an, ci oferă și o perspectivă mai amplă asupra a ceea ce înseamnă artele vizuale din România, la finalul lui 2023, anul Capitalei Europene a Culturii.” – subliniază prof.univ.dr. Daniela Constantin, președinte al U.A.P. filiala Timișoara.

Juriul salonului, format din artiștii Adriana Lucaciu, Daniela Constantin, Gabriel Kelemen, Sandra Chira și Smaranda Moldovan, va acorda anul acesta premii și diplome de merit: premiul Primus Inter Pares, Premiul pentru Tineret, premii de excelență și diplome de merit pentru susținerea activității Uniunii Artiștilor Plastici filiala Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.