Patru medalii pentru CSU Politehnica la Naţionalele de înot în bazin scurt....

Patru medalii pentru CSU Politehnica la Naţionalele de înot în bazin scurt. Toţi sportivii timişoreni şi-au îmbunătăţit recordurile personale

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook – CSU Politehnica Timişoara – Nataţie
Sportivii de la CSU Politehnica Timişoara au revenit acasă cu patru medalii de la Campionatul Naţional de înot pentru Seniori, Tineret și Juniori în bazin scurt, desfăşurat în weekend la Otopeni. Radu Vaipan, clasat pe locul 3 în proba de 50 metri bras și Albert Cojanu, care a câștigat două medalii de argint în probele de 50 m și 100 m spate, respectiv una de bronz în proba de 50 m fluture, au fost principalii performeri ai clubului.
„Toți sportivii noștri participanți la această ediție au reușit sa-și îmbunătățească timpii personali”, a anunţat CSU Poli. Componența echipei a fost: Emil Dăncăneț, Albert Cojanu, Lucian Hoțea, Darius Nistor, Robert Oană, Cosmin Lancea, Radu Vaipan, Iustina Andrei și Daria Humă, alături de antrenorul Sabin Avram și Dragoș Neagu, kinetoterapeut și preparator fizic.

În prima zi în bazinul de 25 de metri Albert Cojanu a câștigat medalia de bronz în proba de 50 m fluture masculin, categoria Tineret, cu timpul 24.50, record personal. În ziua a doua poliştii au obţinut bronzul prin Radu Vaipan, clasat pe poziția a treia în proba 50m bras masculin categoria Seniori cu timpul 27.70. Respectiv argintul, prin Albert Cojanu, care a câștigat a doua medalie personală în proba de 100m spate masculin, categoria Tineret, locul 2 cu timpul 54.58, un nou record personal (locul 5 în clasamentul seniorilor).

Daria Humă a încheiat proba de 50 m fluture feminin pe locul 5 la categoria senioare cu un nou record personal, 28.28. Tot cu record personal a încheiat și Emil Dăncăneț proba de 50 m bras masculin, clasandu-se pe locul 4 la Seniori (timp 27.81). Tot sâmbătă, Albert Cojanu a obţinut o nouă medalie, cu același timp înotat în calificări, 25.07, a câștigat medalia de argint in proba de 50m Spate categoria Tineret.


În proba de 100 m bras, Emil Dăncăneț s-a clasat pe locul 5 la Seniori, Lucian Hotea s-a clasat pe locul 6 la Categoria Tineret și Darius Nistor pe locul 8 cu un nou record personal 1.03.63.

Daria Humă a terminat pe locul 7 proba de 100m Mixt categoria Seniori, cu timpul 1.06.20. Iar Robert Oană s-a clasat pe 11 în clasamentul probei 200m fluture masculin, categoria Juniori, cu un nou record personal 2.13.30, tot duminică. Zi în care Darius Nistor a concurat în finala B a probei 200 m mixt masculin, încheind astfel o nouă participare reuşită a bănăţenilor în competiţiile naţionale.

Personal, mi-am dorit ca cel puţin un sportiv din echipa mea să reuşească îndeplinirea baremului de timp impus astfel încât să fie selecţionat în lotul care va reprezenta România la Campionatele Europene de Seniori de Înot, programate luna viitoare la Otopeni. Nu am reușit. Despre competiţie pot spune că a fost foarte puternică, nivelul înotului românesc creşte de la o competiţie la alta. Mă bucur de această emulaţie spre înot şi mi-aş dori cât mai mulţi copii dornici să înoate”, ne-a spus Sabin Avram, antrenorul CSU Politehnica Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.