Peste 80 de migranți prinși în timp ce încercau să treacă ilegal...

Peste 80 de migranți prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de vest, în ultimele 24 de ore

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-184859316">

82 de cetățeni stăini au fost prinși de polițiștii de frontieră în timp ce voiau să treacă ilegal frontiera cu Ungaria, pentru a ajunge în vestul Europei. Erau transportați în camioane cu marfă sau au fost prinși când voiau să treacă frontiera pe jos, informează, miercuri, Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră de la Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Sectorului Poliției de Frontieră Turnu au prins, în ultimele 24 de ore, în trei camioane cu marfă sau pe jos, 82 cetăţeni din mai multe state care au încercat să treacă ilegal frontiera spre Ungaria.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru control, înainte de a ieși din țară, doi cetățeni turci și un român, aflați la volanul unor camioane de transport marfă din Turcia și România.

Aceștia transportau, potrivit documentelor, mobilă, profile de aluminiu și containere, pentru societăți comerciale din Germania, Danemarca și Polonia.

După controlul polițiștilor de frontieră, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, printre bunurile transportate, 70 cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state – Siria, Etiopia, Pakistan, India, Maroc, Sri Lanka, Bangladesh și Turcia, care intenționau să treacă ilegal frontiera de stat pentru a ajunge în state din vestul Europei.

În cursul nopţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au observat, în apropierea liniei de frontieră, un grup de persoane care se deplasa pe jos în direcția statului vecin.

Polițiștii s-au deplasat către persoanele care nu își justificau prezența în zonă, iar după cercetări s-a stabilit că este vorba de 12 persoane din India, Etiopia și Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 și 33 de ani, intrate legal în România.

Polițiștii de frontieră fac cercetări pentru trafic de migranți în cazul șoferilor și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloacele de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.