Pop cinematic de Timișoara: Kristin Dorseea și Dodo Cumi au lansat melodia...

Pop cinematic de Timișoara: Kristin Dorseea și Dodo Cumi au lansat melodia „Uneori“

0
DISTRIBUIȚI

După o traiectorie în lumea compoziției și producției în cadrul studioului său ARTonic, ”Uneori” marchează începutul unei cariere ca artist solo pentru Ovidiu Dodo Moldovan. El a adoptat numele de artist „Dodo Cumi” ca un omagiu și o legătură cu numele de familie ales de mama sa. În plus, un album oficial este în curs de lansare, incluzând piesa tematică pentru „Asimptomatic,” un film Science Fiction/Drama, produs de Timișoara Film Society.

Kristin Dorseea, s-a remarcat la 16 ani în peisajul muzical local din Hunedoara cu videoclipul ambițios pentru piesa „În loc de tine”. După mutarea în Timișoara în 2016, a fondat studioul de dans “Image Kids” prin care a lansat videoclipul ‘Unde eşti tu?’ în colaborare cu dansatorii talentați din studio. “Unde ești tu?” și “Uneori” fac parte din proiectul mai amplu Dark Perfect, dezvoltat în colaborare cu Dodo și textierul Angelo Cret. Acest proiect a început sub forma unei serii de mini-documentare disponibile pe YouTube, dezvăluind procesul de creație al unei piese, de la concepție la producție și mix/master.

“Uneori” a implicat o investiție semnificativă de timp și efort, aproape jumătate de an, pentru a prinde viață și implicând o echipă diversă de artiști din domenii și contexte diferite. Cu ore nenumărate petrecute în studio, acoperind procese precum producția, orchestrația, înregistrarea audio și ulterior, planificarea și producția videoclipului, această călătorie muzicală și vizuală a fost gestionată cu multă atenție și dedicație.

Pornind de la o poezie a lui Angelo Cret, producția muzicală sub viziunea lui Dodo a fost îndrumată încă de la început spre un stil mai ”epic”, avându-l pe George Denis responsabil de aranjamentul orchestral aducând în prim-plan sunetul cinematic al piesei.


Cu ajutorul lui Ovidiu Roteliuc în spatele camerei, Dodo a încercat să păstreze aceeași atmosferă cinematică și în scenariul și regia videoclipului, folosindu-se de peisajele impresionante din jurul lacului Cincis în Hunedoara și de frumusețea interioară a Motel Cincis pentru a crea cadre ce completează povestea piesei. În centrul videoclipului se află o poveste despre o dragoste interzisă și refugiul pe care natura îl oferă, construind astfel un final dramatic deschis la interpretare.

George Denis (Aranjament orchestral), maestrul aranjamentelor de viori, a adus o notă specială la creația melodică.  „Uneori” marchează încă o colaborare între Dodo și Denis sub proiectul 35mmMusic după lansarea piesei „Walk The Line” interpretată de Diana Ivan. 35mmMusic încearcă să definească sunetul pop-ului orchestral din Timișoara, îmbinând elementele tradiționale ale unei orchestre cu modernitatea muzicii actuale.  Ovidiu Roteliuc (D.O.P / Editing / Colour Grading), un colaborator de lungă durată al lui Dodo, a îndeplinit rolul de director de imagine pentru videoclip, având în grijă și montajul, cât și colorizarea. Piesa a fost masterizată de Alin Luculescu, un colaborator apropiat care a masterizat multe dintre piesele lui Dodo în ultimii ani. Silviu Dan Iliescu a adus consultanță valoroasă în procesul de mixaj, iar chitările au fost înregistrate de către David Folescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.