Primăria Timișoara a câștigat la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul...

Primăria Timișoara a câștigat la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul pentru ștrandul Termal. Ce despăgubiri a stabilit instanța

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a câștigat definitiv în instanță procesul pentru evacuarea firmei GPG Company SRL din fostul Ștrand Termal, actualul ZHH. Municipalitatea va primi despăgubiri de 7,5 milioane de lei pentru un teren ocupat ilegal pe malul Begăi, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție.

„În timp ce oamenii onești din orașul nostru și-au construit afaceri plătindu-și chiriile, șmecherii de la Termal nu au plătit de zece ani nimic.


Este încă o victorie în campania de a recupera terenuri publice de la mafia de pe malul Begăi. Eu am ales să nu închid ochii și merg mai departe. Luptăm ca să recuperăm nu doar terenurile, dar și averile care s-au făcut din ocuparea lor ilegală. Suntem în instanță ca să cerem inclusiv răspunderea personală a administratorului pentru recuperarea sumelor”, a spus primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

ÎCCJ a obligat societatea GPG Company SRL la plata către primărie a 7,5 milioane de lei, plus 31.121 euro/lună până la eliberarea spațiului, anunță USR. Firma nu mai plătea chirie de aproape zece ani, începând cu 2014, pentru un teren de 13.000 de metri părați aflat pe malul Begăi, pe domeniul public al Timișoarei.

În iunie 2021, Primăria Timișoara a demarat în instanță și acțiunea de evacuare necondiționată a celor care ocupă ilegal acest spațiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.