Război în Israel, ziua 29. Șeful ONU, îngrozit de atacul israelian asupra...

Război în Israel, ziua 29. Șeful ONU, îngrozit de atacul israelian asupra unui convoi de ambulanțe

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1106426194">

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, s-a declarat „îngrozit” de atacul Israelului asupra unui convoi de ambulanțe în Gaza, se arată într-un comunicat citat de CNN. Israelienii susțin că au atacat o ambulanță care transporta membri Hamas.

Lovitura din apropierea spitalului Al-Shifa din Gaza City, cea mai mare unitate medicală din enclavă, a ucis cel puțin 15 persoane și a rănit alte 50, vineri, potrivit autorităților sanitare administrate de Hamas.

„Sunt îngrozit de atacul raportat în Gaza asupra unui convoi de ambulanțe în afara spitalului Al-Shifa”, a spus Guterres în comunicat.

„Imaginile cu cadavrele împrăștiate pe stradă în fața spitalului sunt sfâșietoare”, a adăugat el.

Șeful ONU a precizat însă că nu a uitat „atacurile teroriste” ale Hamas în Israel și „uciderea, mutilarea și răpirile, inclusiv de femei și copii”, reiterând totodată apelurile pentru eliberarea necondiționată a tuturor ostaticilor deținuți în Gaza.

Guterres a făcut apel la încetarea focului asupra Gaza.

CNN notează că Israelul și-a recunoscut responsabilitatea pentru atacul din fața spitalului Al-Shifa, afirmând că a vizat o ambulanță folosită de Hamas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.