Război în Israel, ziua 36. Armata israeliană oprește operațiunile militare din Gaza...

Război în Israel, ziua 36. Armata israeliană oprește operațiunile militare din Gaza pentru a permite evacuarea populației

0
DISTRIBUIȚI

Armata israeliană (IDF) a anunțat că oprește operațiunile militare din apropierea unei tabere din Gaza, sâmbătă, timp de patru ore. De asemenea, a fost redeschis coridorul umanitar care leagă nordul și sudul Fâșiei Gaza, potrivit Sky News.

Israelul întrerupe operațiunile militare timp de patru ore pentru a încuraja civilii să plece din zona de război. De asemenea, armata israeliană păstrează deschis coridorul umanitar din Gaza.

„Coridorul de evacuare va rămâne deschis între orele 09:00-16:00 pentru civili prin axa Salah al-Din spre sud de Wadi Gaza.


Va exista o pauză tactică a operațiunii militare în zona taberei Jabalia astăzi între orele 10:00-14:00 pentru a încuraja evacuarea spre sud prin Axa Saladin. Rezidenții care sunt blocați de la evacuare de către Hamas pot contacta IDF”, a anunțat armata pe platforma X.

Coridorul umanitar nord-sud este deschis începând de luni, în fiecare zi, în intervalul orar menționat. Sute de mii de palestinieni au folosit ruta pentru a scăpa din zona de conflict.

După ce au intrat în Gaza, militarii israelieni au separat regiunea în două părți. Lupte aprige se dau în nordul Fâșiei, în timp ce în sud, prin punctul de trecere a frontierei către Egipt sunt evacuați oamenii răniți și cetățenii străini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.