Război în Israel, ziua 42. IDF susţine că a găsit un tunel...

Război în Israel, ziua 42. IDF susţine că a găsit un tunel Hamas sub spitalul Al Shifa. Încă un grup de români a ajuns în ţară

0
DISTRIBUIȚI
sursa foto: timesofisrael.com (IDF)

Soldații israelieni au găsit un tunel folosit de militanții Hamas la spitalul Al Shifa din Gaza, a declarat armata, în timp ce ONU și-a exprimat îngrijorarea că niciun ajutor nu va fi livrat vineri palestinienilor prin punctul de trecere Rafah, scrie Reuters.

Armata a publicat o înregistrare video care arată intrarea unui tunel într-o zonă exterioară a spitalului Al Shifa, cel mai mare spital din Gaza.

Înregistrarea video, pe care Reuters nu a putut să o verifice, arată o gaură adâncă în pământ, plină de moloz.

Armata a anunțat că trupele sale au găsit, de asemenea, un vehicul în spital care conținea un număr mare de arme.

Hamas a transmis joi, într-o declarație, că afirmațiile Pentagonului și ale Departamentului de Stat al SUA potrivit cărora grupul folosește Al Shifa în scopuri militare „este o repetare a unei narațiuni vădit false”.

Cele două companii de telecomunicații din Gaza au anunțat că toate sursele de energie care alimentează rețeaua s-au epuizat și, prin urmare, toate serviciile din teritoriu au fost oprite.

Cu comunicațiile întrerupte și în lipsa combustibilului, agenția ONU pentru refugiații palestinieni, UNRWA, a declarat că a fost imposibil să coordoneze convoaiele de camioane cu ajutoare umanitare.

„Dacă nu vine combustibilul, oamenii vor începe să moară”, a declarat comisarul general al UNRWA, Philippe Lazzarini.

Un nou grup de români a ajuns în ţară

16 cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuați din Fâșia Gaza, au fost ajuns vineri în România la bordul unei curse operate de Tarom, a anunțat MAE.

MAE transmite că vineri, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 16 cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuați din Fâșia Gaza, au fost transportați în România la bordul unei curse Tarom.

Marți, 17 cetățeni români și membri de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, fiind preluați ulterior de către reprezentanții Ambasadei României în R.A.


Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoțit apoi până la Cairo, de unde 16 persoane au fost îmbarcate spre România, iar o persoană a rămas în R.A. Egipt.

MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni români și membri de familie aflați în Fâșia Gaza, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate.

Până în prezent, 237 de cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuați din Fâșia Gaza, au fost transportați în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.