Război în Ucraina, ziua 632. Vladimir Putin: Rusia „nu are niciun conflict...

Război în Ucraina, ziua 632. Vladimir Putin: Rusia „nu are niciun conflict cu societatea europeană”

0
DISTRIBUIȚI

Rusia îşi menţine deschisă „fereastra” spre Europa în pofida „vremurilor dificile”, a declarat vineri preşedintele Vladimir Putin, informează dpa.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat la un forum cultural din Sankt Petersburg că Rusia nu va exclude Europa, potrivit agenţiei de ştiri de stat TASS.

„Când există un curent de aer, cineva se gândeşte: poate ar fi rezonabil să închidem puţin fereastra ca să nu răcim”, a spus şeful statului rus.

„Dar avem vreme bună.


„Nu închidem nimic, nu avem niciun conflict cu societatea europeană”, a adăugat Vladimir Putin.

Mai degrabă, a spus el, Rusia trece prin „vremuri dificile” cu elita europeană.

Metafora folosită de Vladimir Putin este cel puțin ciudată, în condițiile în care mai mulți înalți oficiali și oameni de afaceri ruși și-au găsit sfârșitul „căzând” pe fereastră, existând numeroase speculații că unele dintre decese sunt de fapt asasinate ale unor persoane devenite incomode sau care au supărat Kremlinul.

Uniunea Europeană şi mai multe state occidentale au impus sancţiuni dure statului şi parlamentarilor ruşi, pe măsură ce războiul Moscovei împotriva Ucrainei continuă.

În pofida sancţiunilor, Kremlinul continuă să prezinte date economice pozitive, deşi acest lucru este greu de verificat. Creşterea economică a Rusiei va depăşi 3% până la sfârşitul anului, a declarat vineri preşedintele Putin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.