Război în Ucraina, ziua 634. Două persoane ucise de rachete ruseşti într-o...

Război în Ucraina, ziua 634. Două persoane ucise de rachete ruseşti într-o parcare din Herson

0
DISTRIBUIȚI

 

Două persoane au fost ucise luni dimineața după ce rușii au bombardat o parcare din orașul Herson din sudul Ucrainei, au declarat autoritățile ucrainene, potrivit Reuters.

Procurorii regionali au deschis o anchetă pentru crime de război în legătură cu atacul care a avut loc în jurul orei 9.00 dimineața. Pe lângă cele două victime, încă o persoană a fost rănită, a anunțat biroul procurorului regional.

Guvernatorul din Herson, Oleksandr Prokudin, a declarat că cei doi morți erau șoferi într-o „afacere privată de transport”.

Într-o altă lovitură asupra orașului cinci persoane au fost rănite, inclusiv o fată de 3 ani.

Ruși au bombardat în mod regulat Herson după ce zona a fost eliberată de ucraineni, în noiembrie anul trecut.

Austin la Kiev

Secretarul Apărării din Statele Unite ale Americii, Lloyd Austin, a ajuns luni, din nou, la Kiev pentru a se întâlni cu liderii ucraineni.


„SUA vor continua să fie alături de Ucraina în lupta pentru libertate împotriva agresiunii Rusiei”.

„Tocmai am sosit la Kiev pentru a mă întâlni cu liderii ucraineni. Mă aflu astăzi aici pentru a transmite un mesaj important – Statele Unite vor continua să fie alături de Ucraina în lupta pentru libertate împotriva agresiunii Rusiei, atât acum, cât și în viitor”, transmis secretarul Apărării din SUA, printr-o postare pe X.

Vizita are loc în contextul în care în forul legislativ american există o dispută tot mai mare în ceea ce privește ajutorul pentru Ucraina, scrie Reuters.

Luna viitoare va avea loc la Washington o conferință comună Ucraina-SUA privind industria militară.

Acest eveniment, care va avea loc pe 6 și 7 decembrie, este menit să stimuleze producția internă de arme a Ucrainei care luptă de doi ani în războiul contra Federației Ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.