Revoluția din 1989 de la Timișoara rememorată la Budapesta. Eveniment special cu...

Revoluția din 1989 de la Timișoara rememorată la Budapesta. Eveniment special cu fotoreporterul Constantin Duma și muzicienii Ilie Stepan și Horea Crișovan

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Constantin Duma

Institutul Cultural Român de la Budapesta, în parteneriat cu Asociația TM2023, organizează evenimentul „Descoperă Timișoara: oraș liber, spirit liber”, pentru a celebra 34 de ani de la declanșarea Revoluției din 1989. Proiectul va include o expoziție de fotografie Timișoara Incognito – Revoluția din 1989, semnată de fotoreporterul Constantin Duma și un concert de chitară susținut de muzicienii Ilie Stepan și Horea Crișovan.


Cei prezenți vor putea urmări proiecții de fotografii și înregistrări video de la Revoluția din Timișoara, pe fațada clădirii.

Evenimentul va avea loc în capitala Ungariei marți 5 decembrie, de la ora 19, la sediul ICR Budapesta din strada Izso nr. 5 și va fi inaugurat în prezența fotoreporterului Constantin Duma și a celor doi muzicieni invitați (Ilie Stepan și Horea Crișovan) alături de directorul executiv al Asociației TM2023, Ovidiu Megan precum și a reprezentanților Ambasadei României în Ungaria și ICR Budapesta.

Expoziția reunește o colecție de34 de fotografii realizate în zilele Revoluției de la Timișoara, de către fotoreporterul Constantin Duma, selecția acestora fiind realizată de curatorul Elena Aronoaie-Adorian, artist vizual și lector universitar doctor la Facultatea de Arte și Design, precum și director de creație la Epic Society. Expoziția este deschisă în perioada 5 decembrie 2023 – 31 ianuarie 2024. Intrarea este liberă, dar locurile sunt limitate, astfel că organizatorii îi roagă pe cei interesați să confirme prezența la adresa de mail budapesta2@icr.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.