Rock pentru Timișoara: spectacol de închidere al Capitalei Culturale Europene cu IPR,...

Rock pentru Timișoara: spectacol de închidere al Capitalei Culturale Europene cu IPR, Mircea Baniciu, Cargo și Phoenix

0
DISTRIBUIȚI

O serie de nume legendare ale rock-ului timișorean vor concerta joi, 7 decembrie, de la ora 19, la Iulius Mall, în cadrul unui spectacol numit „Rock for Life“, evenimentul având parte și de un spectacol deosebit realizat de 250 de drone care vor crea un spectacol vizual impresionant pe cer.

„Flight Festival sărbătorește închiderea Capitalei Culturale Europene 2023 în parcarea VIP de la Iulius Town printr-un eveniment inedit, un concert dedicat trupelor legendare de rock din Timișoara. Deschidem cu Implant pentru Refuz la ora 19, după ei va urca pe scenă Mircea Baniciu și trupa sa, apoi Cargo, iar în închidere va urca pe scenă trupa Phoenix Classic. După ce terminăm concertele pregătim pentru spectatori un show de drone. La deschiderea Capitalei Culturale Europene am avut 90 de drone, acum vor fi 250 de drone. Evenimentul va avea și o latură umanitară, căci vom strânge fonduri pentru Asociația ATI Timișoara condusă de Dorel Săndesc, care va ajuta pacienții unei instituții spitalicești din regiune. Spectacolul va începe la ora 19 și se va termina la ora 22“, ne-a declarat Vlad Gârboni, din partea festivalului Flight.

Anul acesta, formația Implant pentru Refuz aniversează 28 de ani de existență, iar trupa alcătuită din Octavian „Vita” Horvath – voce, Valentin „Freaky” Popescu – chitară şi voce, Răzvan „Meshu” Nicov – chitară, Alexandru Hera – tobe și Ştefan „Pişta” Czifrak – chitară bass a editat până la ora actuală nouă materiale discografice.


Cel mai recent dintre acestea, Subradar, lansat în 2019, a avut colaborări cu diverși muzicieni români, generând piese care au fost difuzate la cele mai mari radiouri din țară.

Legendarul muzician Mircea Baniciu a împlinit în această vară 74 de ani, evenimentul fiind sărbătorit „acasă“ printr-un concert care a avut loc în Parcul Rozelor. Anul trecut, la Opera Națională din Timișoara a fost organiat un spectacol care a marcat 50 de ani de carieră a lui Mircea Baniciu, unde printre artiștii invitați s-au numărat Rodica Mandache, Josef Kappl, Mani Neumann, Costin Petrescu, Adrian Despot, Alexandra Ungureanu, Doru Apreotesei, Nicu Patoi, Cristian Rațiu, Dan Byron, Rebecca Rudolf & Ionuț Dinița (Opera Națională București) și formația VanDerCris. Alături de Mircea Baniciu se află de câțiva ani buni Vlady Cnejevici și Teo Boar.

Cargo, este considerată cea mai iubită trupă rock din România, cu o serie impresionantă de hituri, precum „Aproape de voi”, „Doi pași”, „Nu pot trăi fără ține”, „Mama” – cântece de referință ale trupei, iar melodia „Dacă ploaia s-ar opri” de pe albumul „Spiritus Sanctus”, este considerată una dintre cele mai frumoase balade rock româneșți. Formația Cargo a fost înființată de către Adi Bărar, la Timișoara, iar formula actuală este Adrian „Baciu” Igrișan (voce/chitară), Tavi Pilan (tobe), Alin Achim (bass), Ionuț Cârjă (clape) și David Cristian (chitară).

Formația Phoenix, a luat naștere în anul 1962 la Timișoara și a fost deschizătoare de drumuri în muzica adresată publicului larg în România. Liderul formației, Nicu Covaci a început din copilărie să studieze pianul, acordeonul, dar şi limbile străine, iar la începutul anilor ’60, împreună cu Bela Kamocsa a pus bazele trupei Sfinții, care mai apoi s-a transformat în Phoenix. În luna octombrie a acestui an, Nicu Covaci a cântat alături de Mircea Baniciu în cadrul unui eveniment din Timișoara, recitalul reprezentând „marea împăcare“ din muzica rock românească.

Organizatorii evenimentului „Rock for Life“ sunt Flight Festival, în parteneriat cu Iulius Town Timișoara, Asociația ATI Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.