Seminar interactiv pentru agenții economici timișeni, la CCIAT

Seminar interactiv pentru agenții economici timișeni, la CCIAT

0
DISTRIBUIȚI

KPMG Tax SRL și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează pentru agenții economici timișeni un seminar interactiv privind raportarea și taxarea CBAM, în care vor fi prezentate provocările raportării RO e-Factura, noile cerințe privind raportarea de sustenabilitate – Taxonomia UE CBAM – și mecanismul de ajustare a carbonului la frontieră. Specialiștii KPMG vor acoperi temele de actualitate atât din perspectiva legislativă, cât și din perspectiva practică a contribuabililor care trebuie să introducă aceste măsuri.

Seminarul are loc în data de 28 noiembrie, între orele 9:00 și 12:30, la sediul KPMG, ISHO Offices din B-dul Take Ionescu nr.


50, Clădirea A, Etaj 7.

În prezent, digitalizarea ANAF prin raportarea RO e-Factura crează încă probleme contribuabililor din România. Prin înlocuirea treptată a directivei privind raportarea nefinanciară (NFRD) cu noua directivă de raportare corporativă de sustenabilitate (CSRD), domeniul de aplicare se extinde considerabil, vizând un număr de aproximativ 50.000 de companii europene și non-europene care operează pe piața UE.

CBAM (Carbon Border Adjustment Mechanism) reprezintă un element esențial  al pachetului „Fit for 55” al Uniunii Europene, dezvoltat pentru a combate emisiile de carbon, prin introducerea unei taxe pe carbon aplicabilă importurilor de produse provenite din industrii intens poluante.

Taxa de participare este de 180 lei /persoană, exclusiv TVA, iar  confirmarea participării se face la adresa de e-mail adragut@kpmg.com. Termenul de confirmare este data de 24 noiembrie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.