Trasee turistice cu peisaje de vis, perfecte pentru excursii în Banatul Montan...

Trasee turistice cu peisaje de vis, perfecte pentru excursii în Banatul Montan (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1861750699">
Lacul Buhui

Nu departe de orașul cărășean Anina, într-o zonă cu mare potențial turistic, se întinde, pe o suprafață de peste un kilometru și jumătate, lacul și barajul Buhui, cu o adâncime maximă de șapte metri, primul lac de acumulare subteran și cel mai vechi lac artificial din România, un loc minunat de plimbări în zilele de toamnă târzie și chiar iarna, când la suprafața lacului se formează, în zilele geroase, o pojghiță de gheață.

Un loc de plimbare în toate anotimpurile

Lacul de acumulare Buhui, aflat la o altitudine de 650 de metri, a fost construit între anii 1884 și 1888 prin bararea pârâului Buhui, unul din cele mai lungi cursuri de apă subterană din România,  pentru alimentarea cu apă a orașului Anina – vechiul Steierdorf care fusese populat cu coloniști – și a industriei locale, iar la începutul secolului trecut, a fost construit actualul baraj. Pe malul lacului se poate și înnopta într-o cabană, iar cei care doresc să petreacă mai multe zile pentru a se bucura de peisajul montan și de aerul curat, pot pescui ori pot face plimbări pe traseele amenajate și marcate, căci în jurul lacului se află o zonă protejată de trei kilometri și jumătate lungime. Nu departe de lac, un drum duce către un izvor cu neasemuita apă de munte iar alte poteci străbat pădurile de brazi, molizi și alte specii veșnic verzi, primele plantații de rășinoase fiind făcute în anul 1835.

Au fost plantate și specii de foioase precum frasinul, paltinul cireșul sau stejarul, și au crescut mulți copaci specifici zonei mediteraneene, printre care liliacul sălbatic, alunul turcesc sau cornul. Pădurile sunt pline de căprioare, veverițe, iepuri și vulpi, dar nu lipsesc nici mistreții sau lupii. Tot aici poate fi vizitată peștera Buhui, cu o lungime de aproximativ 2.000 de metri, la ieșirea căreia a fost construit barajul.

Un nou traseu în parcul național Cheile Nerei-Beușnița

Un alt traseu turistic, Piatra Rolului, a fost amenajat recent în parcul național Cheile Nerei-Beușnița, care cuprinde zona carstică de pe cursul râului Nera și păduri întinse, aflate în patrimoniul UNESCO. Noul traseu face parte dintr-un circuit care începe și se termină la Ciclova Montană și străbate o pădure la capătul căreia poate fi admirat avenul cu gheață și minunata panoramă de pe culmea Pietrei Rolului.

De acolo, drumul, de câteva ore, poate continua pe un traseu mai dificil pentru a ajunge în punctul de plecare, dar doritorii de o plimbare mai lejeră se pot întoarce pe același traseu, care nu e prea dificil. În parcul național din sud-vestul țării se află și alte minuni ale naturii care pot fi vizitate, precum lacul Dracului sau Ochiul Beiului, ori cascadele Beușnița și Bigăr.

Surse foto: ghidulbanatului.ro, viziteaza-romania.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.