Trei pacienți morți și 29 intoxicați la un spital de psihiatrie, după...

Trei pacienți morți și 29 intoxicați la un spital de psihiatrie, după ce au mâncat pomana de la o mânăstire

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Trei oameni au murit și alți de 29 de pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au fost transportați, noaptea trecută, la spitalele din regiune, cu diverse mijloace de intervenție medicală.


Oamenii au mâncat „pomană” de la o mănăstire și aveau simptome de enterocolită.

Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași, a anunțat, joi dimineață, că la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au fost multiple cazuri de enterocolită acută cu șoc hipovolemic. La spital erau internați 142 pacienți cu boli cronice.

După ce au mâncat alimente pe bază de peşte, date „pomană” de o mănăstire, trei oameni au murit.

29 de pacienți au fost duși în alte spitale. Astfel, la spitalul din Bârlad au ajuns 15 oameni, dintre care unul este în ATI. La spitalul Vaslui sunt nouă pacienți, iar la Spitalul de Boli Infecțioase Iași cinci. Pacienții ajunși la Iași sunt două femei de 41 și 53 ani, respectiv trei bărbați de 50 și 51 de ani.

Pacienţii Spitalului de Psihiatrie Murgeni, judeţul Vaslui, au mâncat alimente pe bază de peşte, oferite de o mănăstire, conform Ministerului Sănătăţii. DSP Vaslui a ridicat probe din spital și le-a trimis la IML Iași.

Potrivit „Vremea Nouă”, pe lângă mâncarea oferită de pomană de călugării de la Florești, pacienții spitalului din Murgeni ar fi mâncat și conserve din pește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.