Un film din programul capitalei europene a culturii, proiectat la Parlamentul European

Un film din programul capitalei europene a culturii, proiectat la Parlamentul European

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul „Memoria apei, memoria noastră” al asociației BIS Teatru din Sibiu, care a cuprins în perioada mai-noiembrie  nu mai puțin de 31 de reprezentații teatrale  în cadrul  programului cultural al Capitalei Europene a Culturii Timișoara, se va încheia miercuri, 29 noiembrie, la Parlamentul European din Bruxelles, cu proiectția filmului „Mutat de la noi”, care va începe la ora 18,00, în prezența echipei de creație.

Vor fi proiectate imagini de la cele cinci reprezentații ale spectacolului „Mutat de la noi”, care au avut loc la Muzeul Apei în luna octombrie, filmul fiind o transpunere cinematografică a monologului cu același nume, scris de Bogdan Sărătean. Dacă principala temă a evenimentului este cea a migrației, cea secundară este legată de dimensiunea ocultă care guvernează destinele, numită  voodoo în Africa, sau farmece ori vrăji în lumea rurală românească, filmul fiind completat de povestea Niculinei Pârvu din Comloșu Mic, redată de actrița Dana Taloș sub forma unui monolog filmat, care prezintă un ritual magic de salvare de la moarte a unui copil bolnav în Banatul anilor ’50, cu multe similitudini ale practicilor voodoo de pe continentul african. Filmul „Mutat de la Noi” a fost realizat în acest an de asociația „Prin Banat”, în cadrul proiectului „Cămine în mișcare”, ulterior fiind preluat de BIS Teatru pe baza unui parteneriat stabilit între capitalele europene ale culturii Sibiu-Timișoara.

Proiecția va fi urmată de o discuție pe temele dezbătute de film, la care, alături de echipa de creație a filmului, vor participa europarlamentari preocupați de problema migrației, iar la final, echipa BIS Teatru va prezenta în fața audienței din Bruxelles experiența anului 2023 în orașul Capitală Europeană a Culturii Timișoara.

Intrarea este liberă pe bază de rezervare la adresa de e-mail rezervari.bisteatru2023@gmail.com.


Din motive de securitate, accesul în Parlamentul European pentru proiecția de film se va face nominal, pe baza unui act de identitate valabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.