Al treilea cutremur puternic în Filipine, în ultimele trei zile. Zeci de...

Al treilea cutremur puternic în Filipine, în ultimele trei zile. Zeci de clădiri din capitala Manila au fost evacuate

0
DISTRIBUIȚI

Un cutremur cu magnitudinea 5,9 s-a produs marți în Filipine. Zeci de clădiri din capitala Manila au fost evacuate. În ultimele zile, țara asiatică a fost lovită de numeroase cutremure și replici cu magnitudinea cuprinsă între 5 și 6,5.

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță că „în ziua de 05 Decembrie 2023, la ora 10:23:56 (ora locală a României), s-a produs în Luzon, Filipine, un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.9, la adâncimea de 80.0 km.”

Cutremurul s-a produs în largul insulei Luzon la aproximativ 130 de kilometri de capitala țării.


În Manila, numeroase clădiri au fost evacuate, inclusiv instituții și fabrici. De asemenea, transportul feroviar a fost oprit.

Nu există informații despre victime sau pagube, dar populația s-a speriat deoarece țara a fost afectată de numeroase cutremure în ultimele zile. Trei persoane au murit în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,5 care a lovit sudul țării sâmbătă seara. Cutremurul de sâmbătă a fost urmat de peste 2.000 de replici care au determinat mii de oameni să rămână în centrele de evacuare.

Cutremurele sunt frecvente în Filipine, care se află pe „Inelul de Foc”, o centură de vulcani care înconjoară Oceanul Pacific și care este predispusă la activitate seismică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.