Alerte meteo înainte de Crăciun. Vânt puternic în cea mai mare parte...

Alerte meteo înainte de Crăciun. Vânt puternic în cea mai mare parte a țării, viscol și ninsori la munte

0
DISTRIBUIȚI

Vântul și ninsorile pun stăpânire pe cea mai mare parte a țării, de Crăciun. Meteorologii au emis noi coduri portocaliu și galben în vigoare până luni.

Cod galbensâmbătă, ora 10:00 – duminică ora 3:00 – intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania

Vor fi intervale în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…60 km/h. Pe parcursul zilei în Oltenia, Muntenia și Transilvania local vor fi rafale de 70…80 km/h, iar la munte vor fi viteze de 90…100 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (20…30 l/mp), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. În Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă.

Pe arii restrânse, ninsori viscolite vor fi și în Moldova, Crișana și în Banat.

Cod portocaliusâmbătă, ora 10:00 – duminică ora 3:00 – viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali

În zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (în general la peste 1500 m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

Cod galben – duminică ora 3:00 – luni ora 10:00

Vântul va avea intensificări în sudul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar la munte, rafalele vor
depăși 80…90 km/h.


În zonele montane și local în Transilvania pe parcursul zilei de duminică (24 decembrie) va ninge viscolit, iar noaptea se vor semnala precipitații mixte.

Intensificări ale vântului vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni.

Cod portocaliu – duminică ora 3:00 – luni ora 20:00 – viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali

În zona înaltă a Carpaților Meridionali (la peste 1500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110…120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită.

Cod portocaliu – duminică ora 20.00 – luni ora 10 – viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Orientali

În zona înaltă a Carpaților Orientali (la peste 1500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110…120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită.

Luni, 25 decembrie, vântul va continua să prezinte intensificări, local în nord-vest, centru, est și sud-est, precum și la munte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.