Cod portocaliu de viscol în zonele înalte ale Carpaţilor

Cod portocaliu de viscol în zonele înalte ale Carpaţilor

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de viscol pentru zona înaltă a Carpaților pentru zilele de Ajun și de Crăciun. Vânt va fi și în Transilvania, Oltenia și Moldova.

În Ajunul Crăciunului, între orele 10 și 20 este avertizare de cod porotcaliu de viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali.


Astfel, în zona înaltă a Carpaților Meridionali (la peste 1500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110…120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită.

De asemenea, în același interval orar, vântul va avea intensificări în sudul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și în nord-vestul Moldovei, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar la munte, rafalele vor depăși 80…90 km/h. În zonele montane va mai ninge viscolit.

Meteorologii au emis o altă avertizare cod portocaliu de vânt puternic în zona înaltă a Carpaților Orientali pentru ziua de Crăciun. Astfel, ăn a doua parte a nopții de duminică spre luni (24/25 decembrie) și pe parcursul zilei de luni (25 decembrie, în zona înaltă a Carpaților Orientali (în general la peste 1500 m) vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…130 km/h.

Tot din noaptea de duminică spre luni, vântul va prezenta intensificări local în Transilvania și Maramureș, în nordul Crișanei și în nord-vestul Moldovei, cu viteze în general de 55…65 km/h. La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar în zona înaltă de 90…110 km/h.

Pe arii restrânse vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului. În nord-vest, precum și în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie (10…20 l/mp), favorizând topirea stratului de zăpadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.