Defilare cu fast și emoție de Ziua Națională a României, la Timișoara...

Defilare cu fast și emoție de Ziua Națională a României, la Timișoara (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1563858592">

La festivitățile prilejuite de celebrarea Zilei Naționale a României au participat reprezentanți au tuturor instituțiilor din oraș, alături de mii de timișoreni. Totul a culminat cu o defilare pe traseul Bulevardul Regele Mihai I – Bulevardul Regele Ferdinand I – Catedrala Mitropolitană Ortodoxă – Strada 20 Decembrie 1989 – Bulevardul Mihai Viteazu.

„Pe unitate – nu pe uniformitate – s-a clădit țara noastră, România. La 1 Decembrie 1918, s-au unit provincii diferite, cu tradiții și istorii diferite. Doar când apreciem această diversitate, cu toate diferențele dintre noi, doar atunci unitatea devine posibilă. E lecția pe care cei de acum 105 ani, care au făcut România, ne-au lăsat-o moștenire. M-am bucurat azi, să mă întâlnesc cu români din toată țara. De la Alexandria sau Cluj la Iași sau București și de la Tulcea la Oradea au venit la Timișoara să sărbătorească Ziua Națională. La mulți ani, România! La mulți ani, Timișoara!”, a transmis primarul Dominic Fritz.

„1 Decembrie este sărbătoarea noastră de suflet, ziua în care ne amintim cu recunoștință de trecut, dar și momentul în care ne gândim cum vrem să arate viitorul. În mod special azi, dar și în fiecare zi a anului, onorez simbolurile naționale, pe cei care servesc tricolorul, pe cei care promovează valorile democratice, pe toți cei care lucrează cu profesionalism și își dedică munca românilor și României. La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, a fost mesajul lui Lain Nica, președintele CJ Timiș.

Seara, de la ora 17:45 până la ora 19:45, în zona centrală va avea loc o ceremonie militară de retragere cu torţe, pe traseul Strada Mărășești nr 6-7; Str. Sf. Ioan; Bulevardul Republicii, Bulevardul Regele Ferdinand I; Catedrala Mitropolitană; Primăria Municipiului Timișoara; Bd. C.D. Loga; Mitropolia Banatului; Bd. Revoluției din 1989; Instituția Prefectului – Județul Timiș; Piața Sf. Gheorghe; Str. 9 Mai; Piața Libertății; Str. Alba Iulia; Piața Victoriei (19:30); Str. Mărășești nr 6-7.

Sursa foto: Facebook / Dominic Fritz / Alin Nica

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.