Doi oameni de cultură timișoreni, premiați de Academia Română

Doi oameni de cultură timișoreni, premiați de Academia Română

0
DISTRIBUIȚI

Criticul literar, scriitorul și jurnalistul timișorean Mircea Mihăieș, autor a peste douăzeci de volume de critică, istorie literară și eseu, profesor universitar de limba și literatura engleză al Facultății de Litere, Istorie și Teologie din UVT, este, de astăzi, laureat al premiului „Titu Maiorescu” decernat de secția de filologie și literatură a Academiei Române, pentru volumul „Finnegans Wake, 628. Romanul întunericului”, apărut la  editura Polirom, care întregește seria cărților dedicate lui James Joyce.


Primele două cărți ale trilogiei, „Ulysses, 732. Romanul romanului”, „O noapte cu Molly Bloom. Romanul unei femei” au fost, la rândul lor, recompensate cu premii literare și s-au bucurat de succes în lumea literară, iar ultima carte, premiată de academie, a mai primit Premiul Național  al Uniunii Scriitorilor din România, premiul „Alexandru Ciorănescu” pentru literatură comparată, acordat de Muzeul Național al Literaturii Române și „Premiul pentru literatură comparată” al Asociației de Literatură Generală și Comparată din România.

Un alt premiu al Academiei Române, „Timotei Cipariu“, din secțiunea pentru Filologie și literatură, a fost acordat conf. univ. dr. Adina Chirilă, din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie a UVT, co-autor cu Roxana Vieru al lucrării  „Antim Ivireanul, Evanghelie, 1697. Ediție critică și studiu filologico-lingvistic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.