Galleria 28 din Timișoara trece în noul an cu o expoziție de...

Galleria 28 din Timișoara trece în noul an cu o expoziție de suflet

0
DISTRIBUIȚI

Galleria 28 de pe strada C. Brâncoveanu nr. 28 vernisează miercuri, 20 decembrie, la ora 18:00, expoziția „Chip și fel”, semnată de Andrei Rosetti, alături de invitatul său, Constantin Flondor.

Andrei Rosetti povestește că în anii de studenție petrecuți la clasa maestrului Constantin Flondor, acesta i-a provocat, pentru a observa creșterile care au loc în natură: „Haideți să vedem cum atacăm această temă”, spunea profesorul. „Pus dinaintea unui vas de Jena cu grâu încolțit adus de o colegă în atelier, Andrei Rosetti a văzut pentru prima dată rețeaua pe care rădăcinile au creat-o în vas, ca un prapur de miel pe drobul de Paște.


I-a plăcut! Gândul a prins rădăcini! Pe o ramă agățată, a pus primele cuiburi de semințe după desenul unui octogon. Prin sticla ramei se putea studia dezvoltarea rădăcinii. Această temă l-a urmărit continuu pe pictor. Astăzi, în chip fericit, se întâlnesc profesorul și studentul, ca într-o rețea de rădăcini care prin împletire fac corp comun” e un mic episod povestit de curatorul Maria Pașc. Căci, după cum spune Evanghelia, „Adevărat, adevărat zic vouă că dacă grăuntele de grâu, când cade în pământ, nu va muri, rămâne singur; iar dacă va muri, aduce multă roadă” (Ioan 12:24-15).

Cu acest prilej va fi lansat și catalogul expoziției „Grupul Andreescu: Ștefan Sevastre”, curatori fiind Maria Pașc și Andrei Rosetti.

Expoziția va putea fi vizitată până în data de 20 ianuarie, de luni până sâmbătă, cu programare la numărul de telefon 0722.503.028 sau la adresa de e-mail galleria28@gmail.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.