Incendiu devastator la pensiunea „Ferma Dacilor”, cel puțin șase persoane au murit....

Incendiu devastator la pensiunea „Ferma Dacilor”, cel puțin șase persoane au murit. IGSU cere un raport

0
DISTRIBUIȚI

Șase trupuri carbonizate, între care un copil, au fost găsite de pompieri după un incendiu devastator la o pensiune din Prahova. Alte persoane sunt în continuare date dispărute. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) cere ISU Prahova prezentarea unui raport referitor la controalele făcute la pensiunea „Ferma Dacilor”, inclusiv deficiențele constatate și sancțiunile date, dacă există.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a cerut ISU Prahova prezentarea unui raport preliminar referitor la controalele efectuate, inclusiv deficiențele constatate și sancțiunile aplicate, dacă acestea există, precum și măsurile dispuse pentru remedierea deficiențelor constate la spațiilor aparținând pensiunii.

„Acest raport solicitat de altfel și de șeful DSU, dr.


Raed Arafat, va face obiectul unei analize ample, alături de specialiști ai Inspecției de Prevenire din cadrul IGSU. Datele prezentate vor contribui la crearea unui imagini obiective asupra activităților derulate de ambele părți, îndatoririle și obligațiile aferente fiecărui sector de activitate, în scopul protejării vieții și a bunurilor cetățenilor. Totodată, în cazul în care vor fi constate nereguli sau deficiențe în îndeplinirea atribuțiilor, vor fi dispuse măsurile care se impun”, arată DSU.

Șase victime au fost găsite carbonizate până acum după incendiul devastatator de la pensiunea „Ferma Dacilor”, dar căutările continuă.

DNA redeschide dosarul de la ISUJ Prahova, care viza autorizaţia de la Ferma Dacilor, conform unor surse judiciare.

Dosarul DNA ar arăta că ISUJ Prahova ar fi dat în 2019 doar avertismente la Ferma Dacilor, în ciuda neregulilor. Dosarul de corupţie de la ISUJ Prahova a fost clasat pe 21 martie 2023 de către Secţia Militară a DNA, condusă la acea vreme de Liviu Lascu, adus pe funcţie de Crin Bologa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.