„Libertate”, expoziție cu puternic impact emoțional la ICR Londra, cu imaginile Revoluției...

„Libertate”, expoziție cu puternic impact emoțional la ICR Londra, cu imaginile Revoluției din 1989 de la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

O expoziție fotodocumentară intitulată  „Freedom/Libertate“, cu imagini surprinse în zilele din decembrie 1989 la Timișoara, fotografii din prima linie a conflictului armat din Ucraina și portrete ale refugiaților ucraineni în România, alături de articole și note de presă despre cele două evenimente importante în istoria Europei răsăritene va fi deschisă publicului la sediul Institutului Cultural Român din Londra între 14 decembrie și 15 ianuarie 2024. Imaginile imortalizate sunt realizate de trei fotoreporteri de excepție – Andreea Alexandru și Vadim Ghirdă, laureat al premiului Pulitzer pentru fotografii din zona de conflict, ambii de la Associated Press – și Constantin Duma, cunoscut drept „fotograful Revoluției de la Timișoara”, de la Agerpres. Vernisajul va avea loc în 14 decembrie, la ora 19:00, în prezența celor trei fotoreporteri. În aceeași perioadă, va fi expusă în aer liber expoziția „Timișoara Incognito“, prezentată pe panouri în jurul sediului ICR Londra din Belgrave Square. Această expoziție este dedicată orașului Timișoara, care, în anul 2023, a fost Capitală Culturală a Europei.

Timișoreanul Constantin Duma, care are în spate o experiență de peste 50 de ani în domeniul fotografiei, fiind atras mai ales de fotografia de peisaj și urbană, a lucrat cu diverse colective de fotografi, iar prin colaborarea cu Muzeul Banatului s-a deprins să sintetizeze mesajul fotografic după ample cercetări documentare.


Încă de la primele semne care au dus la declansarea evenimentelor sângeroase de la Timișoara, în 1989, Constantin Duma a realizat fotografii care au devenit esențiale pentru documentarea celor întâmplate atunci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.