Moş Crăciun alb-violet a adus daruri şi cu vaporaşul (foto)

Moş Crăciun alb-violet a adus daruri şi cu vaporaşul (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_514441" style="width: 640px" class="wp-caption alignnone">
Foto: Druckeria / Facebook

De 14 ani, suporterii timişoreni reuniţi în asociaţia „Druckeria” vin în prag de sărbători în sprijinul familiilor mai puţin avute din zona Banatului. „Acţiunea de Crăciun” a avut şi o etapă inedită în 2023, Moş Crăciun alb-violet a venit la copiii din câteva sate cu celebrul vaporaş „Pelican” pe cursul râului Bega.

Precum în anii trecuţi druckerii s-au pregătit din timp pentru „Acţiune”. Au fost astfel achiziţionate alimente, dulciuri şi alte bunuri utile pentru cei vizitaţi. Voluntarii, ajutaţi de câteva firme apropiate lui Poli şi suporterilor, s-au ridicat şi în acest an, dacă ar fi să comparăm strădania cu o competiţie de top, la nivel de Champions League.

În prima zi, vineri, cu sprijinul autorităților și al asistenților sociali, ajutoarele alb-violete ale lui Moş Crăciun au ajuns din ușă în ușă la toți cei care au nevoie de ajutor în Uivar, Sânmartinu Maghiar, Pustiniș, Răuți, Otelec și Iohanisfeld.

A doua zi a fost una deosebită deoarece, spre deosebire de clasicele călătorii pe patru roţi, Moş Crăciunul viola a sosit la copiii din Sânmihaiu Român şi Sânmihaiu German cu ajutorul „Pelicanului”, celebrul vaporaş timişorean recondiţionat. Micuţii au avut ocazia să urce la bord, unde i-au aşteptat mai multe surprize. Pe lângă daruri ei au participat la un concurs de desene pe teme legate de Bega, propus de Ecluze pe Bega. Toată lumea a câștigat, însă ne-a impresionat extrem de mult seriozitatea cu care micuții noștri prieteni au tratat subiectul. La final am vizitat ecluza de la Sânmihaiu Român și am aflat mai multe despre ce rol are ea în sistemul hidrotehnic al Banatului”, se arată pe pagina Druckeria.

Duminică, suporterii timişoreni au ajuns cu daruri în alte locaţii diferite ale judeţului Timiş, ducând daruri la familii din Dejan și Sânmartinu Sârbesc. Mai mult, „Acţiunea de Crăciun” va continua şi miercuri, când e planificată o vizită la familii din Jdioara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.