Muzeu dedicat legendarei trupe Phoenix, la Timişoara. În ce clădire ar urma...

Muzeu dedicat legendarei trupe Phoenix, la Timişoara. În ce clădire ar urma să fie amplasat

0
DISTRIBUIȚI
Formația Phoenix în vremurile de aur Foto: Facebook Josef Kappl

Formaţia rock Phoenix, creată la Timişoara în anul 1962 şi devenită o trupă legendară în întreaga ţară, se va bucura în viitor de o recunoaştere specială în oraşul natal. Vicepreşedintele CJ Timiş, Alexandru Proteasa, a anunţat că urmează să se aloce un spaţiu pentru un muzeu Phoenix în Bastionul Theresia.

E vorba de un spaţiu care va trece în administrarea Muzeului Naţional al Banatului de la 1 iulie anul viitor.


Proiectul va trebui votat de consilierii judeţeni în plenul CJT.

„Vom avea un muzeu al trupei Phoenix la Bastion! Respectăm istoria Timișoarei și cred că avem datoria de a ne promova valorile, de aceea, în plenul Consiliului Județean voi susține alocarea unui spațiu în cadrul Bastionului Theresia pentru realizarea unui muzeu al legendarei trupe rock Phoenix.

Astăzi a fost publicat proiectul de hotărâre conform căruia spațiul expozițional va trece în administrarea Muzeului Național al Banatului începând cu data de 1 iulie 2024. Votul consilierilor județeni va fi în cadrul plenului ordinar, până atunci, așteptăm părerile timișorenilor despre cum putem operationaliza mai bine cei 160 mp. Vrem să păstrăm memoria modului în care trupa Phoenix a deschis drumuri în muzică și a dus spiritul Timișoarei la cel mai înalt nivel”, a spus Alexandru Proteasa într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Anul acesta, în contextul Timişoara 2023, a avut loc chiar la CJT o proiecţie de gală a filmului „Phoenix – Povestea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.