Noapte cu muzică eclectică, pe ritmurile lui Dnalien, la Timișoara

Noapte cu muzică eclectică, pe ritmurile lui Dnalien, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Amatorii de muzică electronică sunt invitați la sfârșitul acestui an la o noapte specială cu ritmurile lui Dnalien, evenimentul care va avea loc vineri 29 decembrie de la ora 23 la M2 Event Venue urmând să beneficieze de o serie de surprize.

Dnalien este un DJ și producător muzical născut în Timișoara, care a trăit mult timp în Statele Unite ale Americii și care de o perioadă s-a relocat în Barcelona. Piesele sale sunt un amalgam eclectic de genuri muzicale, inclusiv sunete  tradiționale tibetane în piesa „Mandala”, elemente de trap și hip hop cu ritmuri de tech house în „Arrival”, și elemente de retrowave și synthwave cu electro pop și techno în piesa „Drive”.

Pe numele său adevărat Alin Boicu, Dnalien este profund influențat de house-ul din Chicago și techno-ul din Detroit. A început să producă muzică și să mixeze în Londra în 2014, iar rădăcinile sale muzicale sunt adânci, cu influențe care includ progressive house și techno, rock clasic, muzică house, World music, soundtrackuri de jocuri video și filme, muzică din anii ’80 și sunete organice din natură.

Artistul a mixat în diverse locații și festivaluri, inclusiv la Missony Art Festival în 2022, petreceri Lose Control în Barcelona și festivalul LEAF din 2023 de la București.


În prezent, el colaborează cu mai mulți alți artiști, inclusiv Pamela Fom, Dana Olteanu și Michelle di Donna, la ultimul său single, „Drive”.

„Genurile de muzică ce-mi plac sunt house și indie dance. Ăsta din urmă mai e denumit și dark disco. E un gen care combină elementele de base și percusiion, muzica anilor 70 dar într-un stil mai minimal mai techno. E foarte populară muzica asta în Barcelona, unde am stat în ultimii trei ani, mai ales în scena underground. Îmi place și techno mai deep, mai hardcore. Îmi construiesc setul în așa fel încât să fie pe placul audienței. Diferența dintre scena de party din România și cea din Barcelona… este densitatea evenimentelor. În România sunt câteva festivaluri mari, dar în Barcelona viața de noapte e mult mai plină. În fiecare weekend sunt aproximativ 40 de evenimente cu artiști cunoscuți, cum ar fi Marco Carola. Muzica în sine e cam la fel. Poate în România nu a apărut trendul ăsta cu indie dance. La restul genurilor muzica e însă la fel. Pe 29 decembrie voi lansa și cea mai nouă melodie a mea care se numește Home, și e un electro-pop. Mai sunt influențat și de melodic techno și house și chestii eclectice. Pentru anul viitor planific să lansez mai multe piese noi și să ajung și la câteva festivaluri. Până atunci însă sunt  bucuros că voi avea ocazia să vin la Timișoara orașul meu natal, exact în ziua în care voi lansa piesa Home”, ne-a declarat Dnalien.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.