O nouă expoziție la galeria LogArt de la Colegiul Național „C. D....

O nouă expoziție la galeria LogArt de la Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Galeria LogArt din cadrul Colegiului Național „Constantin Diaconovici Loga” își redeschide porțile miercuri, 20 decembrie, pentru o nouă expoziție, cu un concept inedit.

Expoziția, intitulată „Ilogic”, curatoriată de Irina Popescu, prezintă lucrări cu tematica designului vestimentar, realizate de Miruna Pintea, Irina Popescu și Ștefan Popescu, împreună cu alte lucrări cu tematica Crăciunului, create de elevii colegiului, precum și picturi inspirate de tabloul „Carul cu boi”, sub înfrumarea profesorului Sorin Scurtulescu și cu sprijinul echipei de robotică Cyber Moon, coordonată de Rușeț Ovidiu, pentru realizarea robotului.

Vernisajul va avea loc în liceu, unde un robot va picta, folosind spray-uri cu vopsea, o rochie creată de Irina Popescu.


Momentul este inspirat de show-ul emblematic al celebrului designer de modă, Alexander McQueen, din primăvara anului 1999, No. 13. Tema aleasă pentru expoziție este tehnologia și colaborarea acesteia cu umanitatea în crearea artei. Această temă a fost aleasă pentru a aborda grijile care au apărut odată cu răspândirea tot mai mare a inteligenței artificiale în viețile oamenilor, mulți temându-se că aceasta va înlocui creativitatea umană. Mesajul fundamental al expoziției este acela de a privi tehnologia ca pe o unealtă pentru expresia artistică, în loc de a fi considerată o amenințare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.