Peste 100 de cetăţeni străini, depistați ascunși în mijloace de transport în...

Peste 100 de cetăţeni străini, depistați ascunși în mijloace de transport în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de vest

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 104 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei TIR-uri și o autoutilitară.

În ultimele 48 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, trei cetățeni turci și un bulgar, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și Bulgaria, respectiv unei autoutilitare înmatriculate în Turcia.

Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, role de metal, piese auto, plastic și carton pentru societăți comerciale din Germania și Cehia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele destinate transportului de marfă, printre bunurile transportate, 104 cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state asiatice (Siria, Nepal, Irak, Bangladesh, Etiopia, Sri Lanka, Iran, India și Afganistan), ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloacele de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.