Peste 200 de colindători din județ, în alai pe străzile Timișoarei. Defilarea...

Peste 200 de colindători din județ, în alai pe străzile Timișoarei. Defilarea se încheie cu un spectacol la Mitropolia Banatului

0
DISTRIBUIȚI

Bătuta cu dubele, jocul caprei, colinde de fecior, de fată și de gazdă sunt câteva dintre datinile care vor aduce culoare și bucurie pe străzile Timișoarei la Alaiul Colindătorilor, cel mai așteptat eveniment al iernii.

Peste 200 de colindători din județul Timiș vor sosi la Timișoara în 21 decembrie 2023 pentru a celebra sărbătoarea Crăciunului.


Dubași din Făget, Pietroasa, Curtea, Fârdea, Zolt, Margina și Sintești, colindători din Buziaș, Comloșu Mare, precum și Fanfara Bega sau Ansamblul folcloric „Junii Timișului” vor aduce bucuria și tradițiile de Crăciun la Timișoara.

Joi, 21 decembrie 2023, la ora 11:00 alaiul se va deplasa în ritmul dubelor de la sediul Palatului Administrativ din Timișoara către Piața Victoriei. La ora 12:00, participanții vor ajunge cu colindatul în fața Catedralei Mitropolitane, apoi se vor îndrepta spre Mitropolia Banatului, unde vor susține un spectacol de datini.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Timiș și Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.