Poli Timişoara a câştigat trei puncte mari în prelungiri la codaşa Ineu....

Poli Timişoara a câştigat trei puncte mari în prelungiri la codaşa Ineu. Alb-violeţii vor pierde însă un joc din octombrie la masa verde

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara a avut din nou un meci mai dificil în deplasare în Liga 3. Fanii alb-violeţi au avut emoţii că favoriţii lor nu vor învinge ultima clasată ACB Ineu. Golul izbăvitor, de 1-0 final, a venit în prelungiri şi a fost marcat de Andrei Haloş. Elevii lui Paul Codrea vor încheia anul şi cu o veste proastă, urmând probabil să piardă la „masa verde” punctul câştigat pe teren în retur cu Buziaşul.

La fel ca în alte deplasări din Liga 3, Poli nu a făcut o primă repriză foarte grozavă. Timişorenii au avut mai multe ocazii, aşa cum a fost cea a lui Vlaicu (min. 21) ori D. Popa (17, 40), dar şi gazdele au fost periculoase, în mod special în urma fazelor fixe. Murariu şi Haloş opunându-se unei surprize neplăcute după jumătate de oră de joc la două cornere consecutive ale gazdelor. Elevii lui Paul Codrea au încheiat astfel anul fără a marca în prima repriză în jocurile din deplasare.

Repriza secundă a început de asemenea cu o şansă bună în dreptul lui Popa (58), dar tabela a rămas blocată. Mingea a fost totuşi introdusă în poartă cu zece minute înainte de final, dar reuşita a fost anulată pe motiv de fault în atac al lui Bocşan. Spre final alb-violeţii, echipaţi azi în negru, au presat tot mai mult şi au mai irosit şanse prin Prună, Paşcalău (foarfecă) şi acelaşi tânăr Vlaicu sau Bocşan. În prelungiri golul izbăvitor a venit din lovitură liberă şi a fost marcat de Andrei Haloş (90+1), care şi-a făcut şi lui un cadou frumos după serbarea numelui ieri. Celălalt Andrei din lot, Mura, e accidentat.

După ultimul fluier a existat şi o altercaţie între jucători iar Banam de la gazde a văzut cartonaşul roşu după un al doilea avertisment. Cu acest succes Poli acumulează, momentan, 31 de puncte şi rămâne 2, la şase puncte de FC Bihor, care a câştigat şi la Periam. „Momentan”, pentru că timişorenii vor pierde la comisii un punct (motivul mai jos) şi atunci ar hiberna cu 30 de puncte, riscând să fie depăşită de Pecica (28 puncte în 14 meciuri), dacă arădenii o înving mâine pe Phoenix Buziaş, grupare care prin acel preconizat 3-0 la masa verde cu Poli ar avea acum 23 de puncte, păstrând astfel şanse la accederea play-off-ului. Peciu Nou a învins azi pe Socodor, fiind pe 3 acum, cu 30 de puncte.

ACB Ineu: Merşca – Voştinar (81, Kone), Clipotă, Şerban, Bekono – Nica – M.


N’Doye (64, Udrescu), Zdrenţan, Susan, Miculaiciuc (87, Buza) – M. Toure (64, Banam). Antrenor: Cristian Sculici.

Politehnica Timişoara: Murariu – Haloş, Bocşan (cpt.), A. Vlaicu, R. Ciurel – Prună, Pureca, Olariu (76, I. L. Rotariu) – Curescu (60, Paşcalău), D. Popa, Marincu (60, M. Oprea). Antrenor: Paul Codrea.

Pentru alb-violeţi urmează o lungă pauză de iarnă la acest nivel. Peste trei luni, căci primul joc oficial din anul 2024 va fi tocmai pe 9 martie, acasă, cu Cermei.

-1 punct în clasament

Alb-violeţii au reuşit per ansamblu o toamnă foarte bună în Liga 3, mai ales acasă, unde nu a pierdut niciun joc. Din păcate poliştii nu rămân cu întreaga agoniseală.

În şedinţa Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF din 29 noiembrie s-a aflat pe rol şi dosarul 774/CD/2023 L.3. O sesizare a Departamentului Competiţii „cu privire la juc Curescu Cristian Robert (Societatea Sportivă Universitară Politehnica Timișoara)”. Şi termen stabilit pentru 6 decembrie „în vederea emiterii unei adrese către Societatea Sportivă Universitară Politehnica Timișoara”.

O exprimare similară a fost folosită şi în privinţa echipei de junioare U17 a clubului. Dosarul 790/CD/2023 Junioare U17, fără a fi indicat însă vreun nume de jucătoare.

Din informaţiile noastre, în cazul echipei masculine de seniori este vorba despre folosirea jucătorului Robert Curescu în stare de suspendare în duelul cu Phoenix Buziaş din prima rundă a returului sezonului regular, joc încheiat pe 27 octombrie cu scorul de 0-0 după ce Murariu salvase în prelungiri o lovitură de pedeapsă. „Norocul”, dacă se poate numi aşa, al alb-violeţilor, e că măcar nu e un meci în care au luat toate punctele. Un semn de întrebare de durata lungă între data disputării meciului şi „sesizarea” comisiei.

Curescu ar fi avut patru cartonaşe galbene la acel moment şi nu trebuia să fie folosit. Explicaţia e că un avertisment a fost notat eronat în dreptul lui Bocşan în rundele precedente. Poli va pierde probabil acel meci cu 3-0 la masa verde şi astfel va avea cu un punct mai puţin în clasament, în timp ce Buziaşul, care are meci mâine la Pecica, va primi încă două! Phoenix s-a dovedit a fi un adversar de coşmar pentru Poli, chiar dacă nu e vina ei pentru eroare. Buziaşul, care joacă la Carani, a învins în duelul din Cupă după prelungiri (2-0) şi a mai remizat o dată, tot alb, pe „Electrica” (rezultat care rămâne în picioare).

La duelul de azi Petre Muşat, care s-a ocupat în ultimii ani la club de dosarul de licenţiere pentru Liga 2, a fost delegatul oaspeţilor în locul lui Ciprian Freanţ.

Articolul 83 „Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor”, prevede că „10.1 Folosirea într-un joc oficial a unui jucător aflat în stare de suspendare sau fără drept de joc se sancţionează cu pierderea jocului prin forfait. Abaterile privind folosirea neregulamentară a jucătorilor extracomunitari și a jucătorilor aflaţi în stare de suspendare, pentru cumul de cartonaşe galbene sau pentru eliminări (cartonaşe roşii) se urmăresc din oficiu la sesizarea departamentului activități sportive/competiții al FRF/LPF/AJF”.

Precedentul duel piedut de timişoreni la masa verde este acel meci de tristă amintire, ultimul pe „Dan Păltinişanu”, la finele lui februarie 2022, când nocturna a căzut de două ori la jocul din Liga 2 cu Petrolul (scorul era 0-0 pe teren la momentul întreruperii definitive a partidei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.