Primarul Fritz, la gala de final a Capitalei Europene a Culturii: 2.000...

Primarul Fritz, la gala de final a Capitalei Europene a Culturii: 2.000 de evenimente cu peste 1,3 milioane de participanți

1
DISTRIBUIȚI

Timișoara, care a fost în 2023 Capitală Culturală Europeană, a găzduit peste 2.000 de evenimente la care au participat peste 1,3 milioane de oameni, a anunțat vineri seara, la încheierea programului, primarului orașului, Dominic Fritz.

„Dacă ceremonia de deschidere a capitalei, pe care am celebrat-o în februarie, s-a simțit ca un punct culminant, un fel de final al unei lungi și dificile călătorii de pregătire pentru anul 2023, ceremonia de închidere de azi se simte ca un glorios început. Dacă în februarie ne-am hrănit din ușurarea că am reușit să dăm startul unui eveniment în al cărui succes puțini au mai crezut, astăzi trăim un sentiment de profundă încredere în energia Timișoarei și în puterea culturii”, a spus Dominic Fritz, vineri seara, la gala de închidere a Capitalei Culturale Europene.

El a mulțimit pentru mobilizarea și implicarea de care a dat dovadă întreaga societate timișoreană, „mult dincolo de granițele culturii, mult dincolo de cele peste 2.000 de evenimente la care au participat peste 1,3 milioane de oameni”.

„Timișoara a mai trăit un moment similar.


În decembrie 1989, în fața acestei clădiri, Timișoara și-a câștigat libertatea. Și odată cu libertatea ei, și libertatea României și respectul Europei și al întregii lumi. Azi în Timișoara, mâine-n toată țara. Anul acesta ne-a reconfirmat libertatea pe care timișorenii au câștigat-o atunci, dar într-o altă formă. E libertatea pe care o simți atunci când ești creativ, când nu te temi de cenzură, când poți să critici, când poți să greșești, să pui întrebări, să vezi lumea prin ochii altora, să fii solidar, să visezi. Nici revoluția și nici capitala culturală nu s-au întâmplat accidental în Timișoara. S-au întâmplat pentru că libertatea e în spiritul locului. Oraș liber, spirit liber”, a mai spus primarul Timișoarei.

El susține că Timișoara 2023 a arătat că „putem imagina un viitor creativ și prosper și solidar, și nu doar pentru orașul nostru, ci și pentru Europa”.

Primarul a spus că deși anul 2023 se apropie de sfârșit, misiunea Timișoarei de a fi Capitala Europeană a Culturii abia a început.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.