Proiectul centurii de vest a Timișoarei a primit acordul de mediu

Proiectul centurii de vest a Timișoarei a primit acordul de mediu

0
DISTRIBUIȚI

Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara a anunțat că Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Timiș a emis acordul de mediu pentru centura de vest a Timișoarei.

„Agenția pentru Protecția Mediului Timiș a emis acordul de mediu nr. 12/22.12.2023 pentru proiectul de infrastructură rutieră: „Varianta de Ocolire Timișoara Vest”, propus a fi amplasat în municipiul Timișoara, comunele Sânmihaiu Român și Săcălaz, intravilan și extravilan, județul Timiș.


Beneficiar: Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere”, a comunicat DRDP Timișoara.

„Proiectul a parcurs procedura de evaluare a impactului asupra mediului, se desfășoară preponderent în terenuri agricole și zone industriale sau comerciale, traversând totodată și Râul Bega. Realizarea proiectului nu va afecta terenuri naturale cu valoare ecologică ridicată sau zone cu areale naturale ce pot reprezenta habitat pentru diverse specii”, a transmis APM Timiș.

„Prin proiect se propune realizarea unei variante ocolitoare a Municipiului Timișoara prin partea de vest, cu două benzi/sens și o lungime totală de 13,906 km. Valoarea estimată pentru construcția acestei Variante Ocolitoare (finanțată prin fonduri europene nerambursabile) este de 2,28 miliarde de lei (cu TVA). După semnarea contractului, Antreprenorul va avea la dispoziție 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție) pentru finalizarea lucrărilor”, mai spune comunicatul DRDP Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.