Proiectul „DigiVest”, 2,5 milioane de euro bani europeni pentru „creșterea maturității digitale”...

Proiectul „DigiVest”, 2,5 milioane de euro bani europeni pentru „creșterea maturității digitale” a firmelor și instituțiilor, prin ADR Vest

0
DISTRIBUIȚI

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României contractul de finanțare pentru proiectul DIGIVEST, realizat de consorțiul format din ADR Vest, lider de proiect, clusterul regional Tehnologia Informațiilor și a Comunicațiilor și asociația Tehimpuls.

Obiectivul proiectului este acela de a a facilita dezvoltarea ecosistemului de inovare al Regiunii Vest prin accelerarea transformării digitale a IMM-urilor și serviciilor publice. În acest scop, centrul DIGIVEST, creat în cadrul proiectului, va furniza mai multe servicii de suport pentru inovare: acces la ecosistemul regional, național sau european de inovare digitală; servicii de dezvoltare a abilităților digitale; posibilitatea de testare a noilor tehnologii și soluții digitale; acces la finanțare pentru transformarea digitală.

Prin utilizarea acestor instrumente europene și valorificarea capitalului digital al Regiunii Vest, consorțiul își propune să faciliteze creșterea maturității digitale a 127 de IMM-uri și șapte instituții publice până la sfârșitul anului 2025.

Fondurile asigurate prin contractul încheiat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României completează finanțarea Comisiei Europene pentru dezvoltarea Rețelei Europene de Centre de Inovare Digitală (European Digital Innovation Hubs), accesată în 2022 de Consorțiul DIGIVEST, rețea în care se regăsesc 228 de organizații europene dedicate transformării digitale a Uniunii Europene.


Astfel, din costul total estimat pentru operaționalizarea DIGIVEST, în valoare de 2.510.155,80 euro, 50% este finanțat prin Programul Digital Europe și 50% prin Programul Operațional Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF), prin noul contract semnat. Finanțarea contractată prin POCIDIF are o valoare totală de 6.188.436,52 lei, din care 4.638.189,77 lei reprezintă contribuție din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și 1.550.246,75 lei contribuție de la bugetul de stat.

Perioada de realizare a proiectului DIGIVEST, cod MySMIS 161853, este 1 noiembrie 2022– 31 octombrie 2025.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.