Rock pentru viață: spectacol impresionant la Timișoara, în cadrul weekendului de încheiere...

Rock pentru viață: spectacol impresionant la Timișoara, în cadrul weekendului de încheiere al Capitalei Culturale Europene (video)

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

După ce în luna octombrie a acestui an Mircea Baniciu și Nicu Covaci au cântat pe aceeași scenă în cadrul unui concert susținut la Porto Arte în Timișoara, evenimentul s-a repetat și joi seara în cadrul concertului Rock for Life, care a avut loc în parcarea UBC3 din Iulius Town. Înainte de a urca pe scenă, Nicu Covaci le-a spus spectatorilor că la următoarea piesă îl vor avea ca invitat pe un tânăr talent care vrea să facă parte din Phoenix, după care publicul a avut parte de piesa „Fată verde”. La finalul melodiei, Mircea Baniciu a mulțumit spectatorilor și a plusat… „Ce ziceți, îl iau cu mine?”

Concertul organizat de Flight Festival, în parteneriat cu Iulius Town Timișoara, Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșeanu” și Universitatea de Vest din Timișoara a debutat cu recitalul celor de la Implant pentru Refuz, timișorenii care în acest an au sărbătorit 28 de ani de existență. Spectacolul lor a fost cât se poate de energic și a inclus o serie de piese apreciate pe deplin de către fanii trupei alcătuite din Octavian „Vita” Horvath – voce, Valentin „Freaky” Popescu – chitară şi voce, Răzvan „Meshu” Nicov – chitară, Alexandru Hera – tobe și Ştefan „Pişta” Czifrak – chitară bass. Mai apoi pe scenă au urmat Mircea Baniciu și trupa sa alcătuită din Vlady Cnejevici și Teo Boar care i-a perindat pe cei prezenți prin hiturile nemuritoare ale legendarului muzician care cu fiecare apariție „acasă“ își încântă audiența cu o voce apreciată pe deplin de mai multe generaţii și reușește întotdeauna să creeze o atmosferă memorabilă.

Rockerii de la Cargo au adăugat acestei seri memorabile o culoare aparte, show-ul lor fiind ca de obicei incendiar, iar Phoenix a încheiat acest eveniment deosebit cu un recital ce a inclus și o colaborare cu copii de la BegArt. Rock 4 life s-a încheiat cu un spectacol impresionant pe cer realizat de 250 de drone, iar prezentatorii evenimentului au fost Octavian Vlaicu și Sorin Sunshine Stanca.

Pe lângă valoarea simbolică, muzicală și emoțională, concertul „Rock for life” a avut și un scop umanitar deosebit prin ajutarea pacienților unei instituții spitalicești din regiune, iar printre cei aflați la acest eveniment s-au numărat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, secretar de stat la Minsterul Sănătății și Dorel Săndesc, manager al Spitalului Județean din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.