„Săptămâna luminată”, spectacol în premieră la Teatrul Național Timișoara, cu ocazia închiderii...

„Săptămâna luminată”, spectacol în premieră la Teatrul Național Timișoara, cu ocazia închiderii oficiale a anului Capitalei Europene a Culturii

0
DISTRIBUIȚI

„Săptămâna luminată”, de Mihail Săulescu, este premiera cu care teatrul național timișorean încheie programul gândit pentru anul capitalei europene a culturii Timișoara. Spectacolul, regizat de Ion-Ardeal Ieremia, va avea loc sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 19,00, la Sala 2.

Tema spectacolului este sacrificiul pe care trebuie să-l facă tot mai multe mame care-și pierd copiii pe câmpul de luptă sau în atacuri teroriste într-o lume brutală în care adesea maternitatea devine o imensă durere.


Povestea dramaturgului Mihail Săulescu (1888 – 1916) se petrece în Săptîmâna Luminată, după Învierea Domnului, când Mama – personajul principal al acesteia – este pusă în fața unei alegeri imposibile, regizorul Ion-Ardeal Ieremia propunând publicului un spectacol construit în dimensiunea tragediei, a semnificațiilor, a forței dincolo de omenesc a iubirii unei mame.

Distribuția spectacolului o aduce în prim plan pe actrița Claudia Ieremia, căreia i se alătură actorii Marin Lupanciuc, Ana Maria Cojocaru și Bogdan Spiridon, precum și alți actori marcanți ai teatrului național. Alături de actorii acestuia, în distribuție au fost cooptați Ștefan Creangă, Alicia Yesman, Flavius Hudișteanu, Alexandru Dulică și Andrei Indricău, studenți ai Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest, în cadrul programului de sprijinire a viitorilor actori, program promovat de teatrul național. Scenografia spectacolului este creată de Corina Grămoșteanu,  Horea Crișovan semnează ilustrația muzicală iar coregrafia îi aparține Flaviei Giurgiu.

Biletele pot fi acumpărate online pe www.tntm.ro sau de la agenția de bilete a teatrului.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.