Seară de melodii de neuitat și compoziții proprii alături de Călin Bârcean,...

Seară de melodii de neuitat și compoziții proprii alături de Călin Bârcean, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Solistul formației Pragu’ de Sus, Călin Bârcean, a revenit în fața publicului din Timișoara cu un nou concert care a avut loc vineri seara la Porto Arte, unde cei prezenți au avut parte de două reprize muzicale înțesate de hituri.

Pentru că a fost și Ziua Națională, artsitul a realizat o incursiune în muzica rock autohtonă, iar printre piesele care și-au găsit loc în playlistul serii s-au numărat melodii de neuitat dar și câteva compoziții care se regăsesc pe materialele discografice ale formației Pragu’ de Sus.

„Atunci când cânt singur, repertoriul e altul față de piesele pe care le interpretăm cu Pragu’ de Sus.


E o altă stare, povestea e alta! Și compozițiile Pragu’ de Sus, sună cu totul altfel! Când ești singur pe scenă, doar voce și chitară, creezi altfel, croșetezi altfel, te deschizi altfel, tu, ca artist. Am ținut ca, de-a lungul timpului, să mențin aceste experiențe individuale, în paralel cu trupa și cu alte proiecte. E o evadare și, totodată, o mărturisire a celui care sunt acum, dezgolit de alte chitare, tobe și sonorități complexe. Sunt doar eu, cu chitara mea, cu vocea mea, cu șoaptele mele, respirația, priviri, sărituri și urcări la fileu, explorând împrejurimile, cățărându-mă singur pe balcoanele deschise ale sufletelor din fața mea și încercând, ca un spiriduș al Moșului, să las în urmă câte o bucurie sau o mângâiere. Am înțeles, că pentru a-i oferi esențe tari publicului, trebuie să-l mai și destinzi, sa-l mai lași să zâmbească, să alternezi stările“, a spus artistul.

Formația Pragu’ de Sus s-a născut în Timișoara în anul 2003, iar un an mai târziu a avut loc prima apariție publică. Cu doi ani în urmă, Pragu’ de Sus a lansat cel de-al șaselea album din carieră care poartă numele de „Să nu urăști nimic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.