Studiul de fezabilitate pentru centura de vest a Timişoarei, avizat la CNAIR....

Studiul de fezabilitate pentru centura de vest a Timişoarei, avizat la CNAIR. Valoarea investiţiei şi durata construcţiei

0
DISTRIBUIȚI
Foto: DRDP Timişoara / Facebook

Partea de vest a centurii ocolitoare a Timişoarei ar urma să aibă profil de drum naţional şi două benzi pe sens, conform anunţului directorului general al CNAIR.

„În Consiliul Tehnico-Economic (CTE) al CNARI a fost avizat zilele trecute Studiul de Fezabilitate pentru Varianta Ocolitoare Timișoara Vest (aproximativ 14 km), care va fi construită la profil de drum național cu două benzi pe sens și va avea un impact important atât pentru economia județului Timiș, cât și pentru cea a municipiului Timișoara”, a declarat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, citat de DRDP Timişoara.

”Valoarea estimată pentru construcția acestei variante ocolitoare (finanțată prin fonduri europene nerambursabile) este de 2,28 miliarde de lei (cu TVA).


După semnarea contractului, antreprenorul va avea la dispoziție 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție) pentru finalizarea lucrărilor”, a mai precizat Pistol conform aceleiaşi surse.

Primăria Timişoara a încheiat anul acest un contract pentru realizarea SF-ului pentru o şosea de un kilometru care va lega strada Gării şi Pasajul Solventul de viitoarea centură de vest a oraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.