Tânăr din Timiș, reținut de polițiști după ce a împușcat un câine

Tânăr din Timiș, reținut de polițiști după ce a împușcat un câine

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Poliţiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, cu sprijinul polițiștilor orașului Deta, au efectuat astăzi o percheziție domiciliară pe raza localității timișene Sângeorge, la locuința unui bărbat în vârstă de 26 de ani bănuit de comiterea infracțiunilor de „ucidere a animalelor cu intenție fără drept” și „deținerea și uzul fără drept a unei arme neletale supuse autorizării”.

„În fapt, la data de 2 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați cu privire la faptul că, un câine ar fi fost ucis de către un bărbat în vârstă de 26 de ani.


Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, câinele care aparținea unui bărbat din comuna Birda, sat Sângeorge, a fost găsit decedat pe un teren împrejmuit între două imobile. Cadavrul a fost ridicat de catre reprezentanții DSVSA Timiș, în vederea efectuării necropsiei, în urma căreia a rezultat că animalul a fost ucis prin împușcare cu o armă neletală supusă autorizării. În urma efectuării percheziției, nu a fost găsită arma”, a transmis IPJ Timiș.

Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Caraș-Severin, cercetările fiind continuate de către Biroul pentru Protecția Animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenție fără drept și deținerea și uzul fără drept a unei arme neletale supuse autorizării.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.