Târg Regal la Săvârșin, înainte de Crăciun, cu produse tradiționale și concerte...

Târg Regal la Săvârșin, înainte de Crăciun, cu produse tradiționale și concerte de colinde (foto)

0
DISTRIBUIȚI

Familia regală a României va petrece și în acest an sărbătoarea Crăciunului și trecerea în noul an la castelul de la Săvârșin, după obiceiul instituit de Regele Mihai, pentru care acesta era unul din cele mai dragi locuri.

Pentru prima dată, în satul regal va fi deschis, între 15 și 17 decembrie, un târg de Crăciun, urmând ca în 15 decembrie, între orele 16:00 și 17:00, M.S. Margareta și principele consort Radu să ia parte la deschiderea acestuia, prilej cu care va fi prezent corul Arhiepiscopiei Aradului „Sfântul Ioan Damaschin”, în ziua următoare, între orele 12:00 și 12:30, custodele Coroanei și principele consort vor primi grupurile de colindători, iar de la ora 16:30, vor lua parte la concertul susținut de Dinu Iancu-Sălăjanu și grupul de colindători „Silvania”.

Noi grupuri de colindători vor fi primite în 17 decembrie, între orele 14:30 și 15:30, iar de la ora 16,30, familia regală va participa la festivalul obiceiurilor de iarnă „Alaiul Dubașilor”, în Satul Regal. În aceleași zile vor fi deschise publicului Muzeul Regal al Automobilului, magazinul de suveniruri și atelierul auto al Regelui Mihai. Casa Ceaiului va fi deschisă sâmbătă și duminică, între orele 11:00 și 19:00.

Târgul va găzdui producători locali din comune și sate transilvănene și bănățene, inclusiv săvârșineni, care vor prezenta la târg produse culinare tradiționale de Crăciun, îmbrăcăminte, produse cosmetice și decorațiuni pentru bradul de Crăciun și pentru casă. În cele trei zile, satul regal va găzdui concerte de colinde, urători, dansuri populare și colindători de toate vârstele din județele Prahova, Brașov, Hunedoara, Cluj, Sibiu, Bihor, Arad și Timiș.

În 19 decembrie, M.S.


Margareta și principesa Elena, cu sprijinul mai multor sponsori, vor oferi cadouri și pachete de Crăciun unor familii din Săvârșin, precum și angajaților de la Castelul Regal și Ocolul Regal Săvârșin, iar de la ora 15:30, în satul regal, va primi o delegație a orașului Sinaia condusă de primarul localității. În Ajunul Crăciunului, la ora 12:00, Dubașii din Săvârșin vor fi așteptați în piața cu fântână din incinta satului regal iar în ziua de Crăciun, de la ora 11:00, familia regală va participa la slujba de Crăciun de la Biserica Ortodoxă din Săvârșin, urmând să petreacă restul zilelor de Crăciun și Anul Nou la castel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.