Ultimul spectacol din seria „Nocturnalii inside 2023”, înainte de sărbători, la Timișoara

Ultimul spectacol din seria „Nocturnalii inside 2023”, înainte de sărbători, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul independent Arte-Factum încheie stagiunea „Nocturnalii inside 2023” –  proiect finanțat prin programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 – cu „Monoloagele solitudinii” un spectacol care se dorește a fi o antiteză a utopiei, „o colecție de singurătăți” care aduce în fața publicului frânturi de viață și de povești distincte, care conturează un fenomen global acut. Spectacolul realizat de regizorul Levente Kocsárdi încearcăsă găsească răspuns la câteva întrebări: modalitatea de a reuni oamenii într-o lume atât de dispersată, tăcerea sufocantă a singurătății care nu se mai face auzită în vacarmul ofertelor comerciale sau găsirea unor căi de a renunța la nepăsarea față de celălalt. Spectacolul va avea loc în 21 decembrie, de la ora 19:00, în Studioul Franciscan de pe strada E. Ungureanu.

Ultimul spectacol „#artefactum în 2023” va fi dedicat amintirii actorului Mátray Làszló, a cărui viață  a fost o sursă de inspirație  pentru „Monoloagele solitudinii”. Creat în laboratorul de cercetare și introspecție teatrală Arte-Factum, ca rezultat al unui minuțios proces de documentare bazat pe studii științifice relevante și actuale asupra fenomenului singurătății, spectacolul „Monoloagele solitudinii” s-a inspirat deopotrivă din realitatea imediată, din cazuri reale, date statistice și din universul operelor scriitorilor Ken Kesey, Franz Kafka, Michel Houellebecq și al cineastului Rainer Werner Fassbinder.


Regizorul spectacolului, Levente Kocsárdi, consideră că Monoloagele solitudinii „compun, în fond, o distopie a unui Robinson Crusoe pe o insulă urbană, așa cum sunt milioane de alți solitari pe insulele lor la Timișoara, în scara blocului tău, la New York, la Tokyo sau în orice alt loc de pe harta singurătăților. Iar pentru că singurătatea nu mai este un fenomen izolat, rar, ca altădată, am ales să vorbesc despre ea și despre cauzele pentru care s-a răspândit ca o maladie a noului secol nu doar în tonuri grave, ci și cu umor, duioșie, ironie și sarcasm ”.

Alături de actrița Fall Ilona, în vârstă de83 de ani, distribuția reunește actori și muzicieni din România, Serbia și Republica Moldova: Darie Doklean, Andrei Elek, Maria Leca, Aida Olaru, Teodor Cauș, Ana Andone și Serena Voaideș, dramaturgia e semnată de Mona Donici, coregrafia de Anca Stoica, decorurile de Mihai Donici, iar costumele și scenografia sunt creația lui Amy Bujancă.

Rezervările de bilete pentru spectacol se pot face la numărul de telefon 0752.111.807.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.