Amenzi de aproape 120.000 de lei după doar cinci controale ale pompierilor,...

Amenzi de aproape 120.000 de lei după doar cinci controale ale pompierilor, de Revelion UPDATE Local închis temporar de pompierii hunedoreni

0
DISTRIBUIȚI

ISU Arad a anunțat că a efectuat în noaptea de revelion cinci controale la operatori economici care au organizat petreceri de Revelion, fiind aplicate opt amenzi în valoare totală de 115.550 lei.

„În această perioadă, activitățile de control au fost orientate cu precădere, la obiectivele la care s-a organizat Revelionul sau evenimente cu public numeros. Astfel, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Vasile Goldiș» al Județului Arad au efectuat în noaptea dintre ani cinci controale pe linia apărării împotriva incendiilor, la operatorii economici din județ și municipiu. Pe timpul verificărilor, au fost identificate: un obiectiv care nu dețineau autorizația de securitate la incendiu, un obiectiv a cărui autorizație de securitate la incendiu și-a pierdut valabilitatea, iar trei unde s-au constatat încălcări care țin de exploatarea necorespunzătoare a căilor de evacuare și a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor”, a transmis ISU Arad.

În urma acestor controale au fost constatate nouă deficiențe, fiind aplicate următoarele sancțiuni contravenționale: un avertisment și opt amenzi în cuantum de 115.550 lei.

„Întrucât securitatea celor care aleg să își petreacă timpul liber în astfel de locații este primordială, aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare”, mai spune comunicatul ISU Arad.

UPDATE ISU Hunedoara a transmis că în ultimele două zile (30 și 31 decembrie), inspectorii de prevenire au continuat controalele la operatorii economici care au organizat evenimente cu public numeros, cu ocazia Anului Nou.

„Astfel, au fost efectuate opt controale în urma cărora au fost depistate 26 de deficiențe, opt dintre acestea fiind soluționate în timpul inspecțiilor.


Totodată, au fost aplicate 19 avertismente și nouă amenzi în valoare totală de 66.500 lei. Întrucât la unul dintre obiective, au fost identificate neconformități privind asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, precum lipsa avizului și a autorizației de securitate la incendiu, dar și lipsa sistemului de detectare, alarmare și avertizare în caz de incendiu, inspectorii de prevenire au aplicat în acest caz sigiliul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. În consecință, activitatea operatorului economic a fost sistată până la intrarea acestuia în legalitate”, a transmis ISU Hunedoara.

„În vederea identificării situațiilor de risc și pentru o planificare cât mai bună a modalităților de intervenție, echipajele de stingere din subunitățile ISU Hunedoara au executat în ultimele două zile, 35 de activități de recunoaștere la obiective care au organizat evenimente sau au cazat turiști cu ocazia trecerii dintre ani”, mai spune comunicatul pompierilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.