Arome de rock britanic și american la Timișoara: seară de excepție alături...

Arome de rock britanic și american la Timișoara: seară de excepție alături de Volga ARM și The Hidden Jester (video)

0
DISTRIBUIȚI

Primul concert din acest an desfășurat în buricul orașului Timișoara în incinta M2 Event Venue a adus vineri seara în fața spectatorilor două formații interesante, care au reușit să creeze o seară de excepție.

Chiar dacă deocamdată nu au editat niciun material sonor oficial, cei trei băieți care alcătuiesc formația timișoreană Volga ARM au reușit în ultimii doi ani să creeze ceva vâlvă în rândul melomanilor din orașul care cu ceva vreme în urmă era consoderat kilometrul zero al muzicii rock din România. Și asta pe bună dreptate, căci amestecul de arome rock britanice cu sound de Timișoara, cu care se prezintă în fața publicului este unul cât se poate de neobișnuit în peisajul autohton.

Joy, care a activat printre altele și în componența trupei Persona, aduce un aer aparte, iar maniera în care cântă solistul Toma – cel care de fiecare dată se prezintă în fața publicului în pantaloni scurți – este una distinctă. Poate ușor derutant la primul contact, dar indubitabil cu un timbru distinct. Dincolo de caracterizări stilistice, muzica celor de la Volga ARM este una cât se poate de veritabilă și genuină și nu conține ingrediente folosite pe scară largă în multe găști din zona rock-ului actual. Desigur, la capitolul influențe, băieții îți pot aminti de nume ca Swans, Pulp, Pixies sau Manic Street Preachers (poate și puțin Deus), dar principalul atu al lor este faptul că reușesc să livreze piese prietenoase care transmit ideea de “good vibration“. Așa a fost și la concertul lor din M2. Într-o lume dominată  de facil si prost – gust, muzica celor de la Volga ARM propune o binemeritată  evadare din cotidianul cenusiu și poate fi o delectare de mare efect pentru oamenii care apreciază sound-urile profunde.E drept, băieții n-au inventat  gaura de la macaroană, dar spaghetele sonore pregătite de ei sunt adorabile. Băieții își spun povestea într-un mod natural și corect, iar recitalurile lor sunt cu siguranță de încadrat în categoria așa da.

Cealaltă trupă care a colorat seara cu pricina a fost The Hidden Jester din Jimbolia. Muzicienii care au editat cu doi ani în urmă albumul Devil in my Head au fost și de această dată la înălțime cu amestecul lor de sunete americane combinate cu arome de Jimbolia. Alături de piesele cunoscute formația a cântat și melodia Keep on Rockin, compoziție care a fost lansată la sfârșitul anului trecut și care anunță apariția unui nou material discografic.


Printre spectatorii aflați la fața locului s-au numărat și câteva personaje care ies tot mai rar la concerte în zilele noastre, iar jimbolienii de la The Hidden Jester au avut parte și ei de susținători cât se poate de vocali.

În încheiere, pentru cei care se lamentează pe rețelele sociale că în Timișoara nu se mai întîmplă nimic, avem un singur mesaj. Hibernare ușoară!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.