Autorizația pentru protestul fermierilor de la Timișoara, prelungită. O delegație din vestul...

Autorizația pentru protestul fermierilor de la Timișoara, prelungită. O delegație din vestul țării, întâlnire cu ministrul Agriculturii

0
DISTRIBUIȚI

Fermierii care protestează la Timișoara de o săptămână în parcarea de la Modex au obținut o prelungire a autorizației până în data de 29 ianuarie, și în urma unor consultări care au avut loc astăzi, au decis înființarea sindicatului fermierilor din vest, pentru a avea o posibilitate de reprezentare la minister. Sunt invitați să adere la sindicat toți fermierii care își doresc o schimbare a situației actuale, fără să se pună problema vreunei implicări politice.


„Trebuie să ne asociem, să găsim un cuvânt comun, și să încercăm să facem schimbarea pe care ne-o dorim, noi ca fermieri”, a spus Adrian Patroane, fermier din Bazoșu Vechi și unul din organizatorii protestului de la Timișoara. „Cel mai important e să fim uniți”.

O delegație a femierilor din vestul țării a plecat la București pentru a avea o întâlnire cu ministrul Agriculturii și a prezenta principalele nemulțumiri pe care le au. Ei spun că România e mult mai afectată decât femierii din vest de e măsurile GAEC 7 și GAEC 8 (codurile pentru bune condiții agricole și de mediu privind rotația culturilor și suprafețele lăsate pârloagă), multe firme sunt în dificultate din cauza întârzierilor la plată, care duce și la imposibilitatea de a mai accesa fonduri europene și așteaptă o soluție cât mai grabnică. Totodată, deficitul semințelor de floarea-soarelui, necesare pentru producerea uleiului, e cauzat de exportul producției românești din vestul țării în Ungaria, fiind compensat cu semințe aduse din Ucraina, la un preț mult mai mic, în detrimentul producătorilor români. Sunt doar câteva din principalele nemulțumiri ale fermierilor din vestul țării, care așteaptă soluții de la guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.